Buna ziua,
as dori sa stiu de la un profesionist daca administratorul judiciar are obligatia de a pune in aplicare o hotarare judecatoreasca pronuntata inainte de intrarea in insolventa,
va multumesc anticipat
administratora judiciara a evitat sa ma invite la adunarea creditorilor,si din acest motiv tind sa cred ca nici dansa nu este ortodoxa.Cum trebuie solicitata expertiza contabila(prin tribunal?)si cam cat ar costa.Dovezile exista cu nemiluita in arhiva firmei cat si in arhiva beneficiarului.va multumesc
Lichidatorul judicar nu transmite convocarile postal fiecarui creditor pentru participare la sedintele adunarii creditorilor.Convocarile se publica in Buletinul procedurilor de insolventa (document public care se poate consulta on-line pe baza de abonament) si daca nu aveti abonament nu puteti sa sa stiti cand sunt programate. Puteti vedea, fara abonament, faptul ca este publicata o convocare si apoi puteti suna lichidatorul sa va comunice data adunarii si ordinea de zi . Intrati pe portal.onrc.ro si apoi mergeti la Buletinul procedurilor de insolventa.
Expertiza se poate solicita numai in cadrul unei actiuni pe rolul Tribunalului ( in dosarul de insolventa) iar onorariul expertului este stabilit de judecator in functie de volumul de munca.
cine plateste expertiza si ce trebuie sa contina actiunea.Va intreb deoarece eu toate aceste lucruri le-am sesizat si la tribunal o data cu cererea de inscriere la masa credala, si la ITM si la procuratura, deoarece am depus plangere penala, si nu s-a intamplat decat sa dispara documente din arhiva dupa cum afirma administratora judiciara.Practic dansa nu mai are nimic in arhiva, iar balanta este pe stoc 0,adica mai putin cu 1200000 mai putin decat cu 6 luni inainte.Plangerea penala are vreo valoare la cum stau lucrurile la noi?
va multumesc
Este o actiune in anularea transferurilor patrimoniale, separata de declaratia dvs de creanta, se plateste taxa de timbru de 200 lei. Expertiza o plateste cel care o solicita ( dvs.).
in urma plangerii penale se vor demara cercetari?
Va multumesc foarte mult,dar dupa ce am citit legea insolventei la "atributiile adm. judiciar",mi-am dat seama ca nu a facut absolut nimic, decat sa faca unele dovezi sa dispara sustinand ca nu i s-au dat de catre administratori, desi stiu sigur ca toata arhiva o are din luna aprilie.Daca puteti sa-mi dati inca un sfat cu ce e de facut, inclusiv pe codul penal, va rog sa o faceti.Oricum va multumesc din suflet