avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Insulta si calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Insulta si calomnie

Acum o luna, intr-o zi, in urma spalarii autoturismului in curtea casei, apa s-a scurs la vecina, o vaduva de vreo 50 de ani. Aceasta a inceput sa injure in ultimul hal. La vreo 2 zile, dupa, m-am pomenit cu ea la poarta cu o piatra in mana si mai multe injurii si acuzatii la adresa mea: cum ca i-am otravit puii, ca sunt o c...etc. (toate doar vorbe-n vant, pornite de la apa care-i intra in curte). Recunosc ca nu m-am putut controla si i-am adus si eu injurii. De altfel, am depus plangere la politia locala impotriva ei, am si vreo 2 martori, dar nu cred ca se vor lua masuri. Cineva imi spunea ca si eu voi primi o amenda pentru ca am injurat-o. Cum i-am spus si domnului ofiter, am o familie,un copil mic, o cariera in fata, sunt profesor, si nu-mi permit astfel de acuzatii si jigniri. Ce as putea face impotriva acestei persoane? Nu mai iau in calcul ferestrele ei care sunt in curtea mea, si apa de pe casa care se scurge tot la mine.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: apop72 , utilizator 17:14, 26 August 2014
Din descriere nu consider sa fie vorba de o cauza penala, injuriile, picatura streasinii, ferestra pentru vedere, sunt litigii de competenta instantelor civile.
Un raspuns mai neprofesional:insulta si calomnia nu sunt infractiuni in vigoare, poti sa injuri pe cine vrei(nu si politistii si functionarii care au alta reglementare:ultrajul prin insulta) ca nu patesti nimic.

Dar sa nu ameninti:

Art. 193 Codul Penal

Ameninţarea
Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

Cu casa poate ca poti rezolva ceva pe civil, dar nu prea ma pricep.

Totusi baba ii inculta si poate mai redusa, eu zic ca cel mai destept cedeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Streasina peste gardul meu torr10 torr10 Daca apa de ploaie si zapada topita cad la mine in curte vecinul poate fi amendat? In baza carei legi? Multumesc! (vezi toată discuția)
Jigniri MirabelaAnca MirabelaAnca Am si eu nevoie de cateva sfaturi! Acum 3 zile ma aflam la tara in curtea mea si vorbeam cu fratele meu despre un vecin ( sa zicem barfa). De fapt il ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru jigniri si amenintari ContSters81546 ContSters81546 As dori sa stiu daca si unde pot depune o plangere impotriva amantei sotului (in prezent fost sot), am converastii salvate in e-mail in care aceasta m-a ... (vezi toată discuția)