avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Jigniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Jigniri

Am si eu nevoie de cateva sfaturi!
Acum 3 zile ma aflam la tara in curtea mea si vorbeam cu fratele meu despre un vecin ( sa zicem barfa). De fapt il informam pe fratele meu cum acesta ( vecinul) a venit in fata portii noastre si ne-a jignit copila (minora). A facut-o nesimtita!
Am trecut cu vederea acel incident, iar acum doar povesteam fratelui meu ce s-a intamplat!
Insa mama vecinului asculta din curtea ei si la un moment dat a inceput sa ma injure si sa ma jigneasca, deoarece a auzit ca vorbesc despre fiul ei! Nu pot reproduce cuvintele ce mi le-a adresat, cert este ca i-am raspuns si eu, i-am spus ca e o baba nebuna!
Desi s-a intamplat acum 3 zile, eu sunt inca marcata, cuvintele ei au fost destul de dure, injuraturi foarte urate, calomnie (m-a facut betiva, desi eu nu beau), etc.
Intrebarile mele sunt:
1. Am voie sa vorbesc in curtea mea, ce vreau si despre cine vreau eu?
2. Daca merge la politie ea, ce mi se poate intampla, avand in vedere ca eu ma aflam la mine acasa, dansa la fel..si nu eu sunt aceea care am inceput cu jignirile?
3. Pe scurt, cum ma pot apara, martori fiind doar cei din familia mea si niciun alt vecin?

Precizez ca am citit forumul, am gasit subiecte despre jigniri, insa nimic ce ar putea sa ma lamureasca in problema mea!
Cel mai recent răspuns: Themis7 , utilizator 20:25, 10 Iunie 2016
Insulta si calomnia nu mai sunt prevazute in actualul Cod Penal asa ca puteti sta linistita:D
:O Inseamna ca putem sa mergem pe strada si sa ne injuram reciproc? :O
Sau poate e mentionat in Codul Civil.
In Noul Cod Penal se pedepseste: amenintarea, santajul, hartuirea.
Evident daca atunci era in zona un reprezentant al legii puteati primi un avertisment sau amenda pentru tulburarea linistii publice.
Va recomand sa va linistiti si si sa va asumati lectia de viata. Nu vi se intampla nimic, dar asta nu inseamna sa gresiti din nou.Viata e prea scurta si noi oamenii, uneori ne cream singuri probleme...Sanatate si multa intelepciune.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2016
Themis7, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii si ordinii publice - fapta nu exista daca e in spatiu privat? Raisa203 Raisa203 Buna ziua! Am o nelamurire.. Matusa mea are un conflict cu un vecin care, pe fondul consumului de bauturi alcoolice, ii jigneste/agreseaza verbal famlilia, ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie Cristina-Ciuca Cristina-Ciuca Acum o luna, intr-o zi, in urma spalarii autoturismului in curtea casei, apa s-a scurs la vecina, o vaduva de vreo 50 de ani. Aceasta a inceput sa injure in ... (vezi toată discuția)
Injuraturi in public, amenda.. este posibil ? Zogorean Zogorean Buna, As avea o intrebare... Oare este posibil asa ceva? In una din zilele trecute am consumat bauturi alcoolice intr-un bar de cartier.. barmana de acolo ... (vezi toată discuția)