avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neprezentare la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neprezentare la succesiune

In urma decesului parintilor, au ramas o serie de bunuri imobile pentru care am facut succesiunea, iar ca succesori am ramas, pana acum 5 ani, eu si fratele meu. In urma cu 5 ani fratele meu a decedat si in urma lui a ramas sotia si un copil minor. Dupa ce a trecut perioada grea datorata decesului, am vorbit cu cumnata sa facem succesiunea si ea mi-a solicitat sa mai asteptam un an sa devina major baiatul ei. A trecut anul, a devenit major nepotul meu dar la incercarile mele de a lua legatura cu ea nu a mai raspuns la telefon si nici la poarta locuintei. Numarul de telefon nu s-a schimbat, iar telefonul este bun, confirmandu-mi de la deranjamente de la Romtelecom. Cum ma sfatuiti sa procedez in aceasta situatie, avand in vedere ca dupa trecerea unui anumit interval de timp daca nu se efectueaza succesiunea, se platesc penalitati.
Cel mai recent răspuns: mihaibatranu , utilizator 14:16, 28 August 2014
Mergeti la notar, formulati cererea de acceptare si deschiderea succesiunii.
Notarul va cita toate partile pentru dezbaterea succesiunii.
Daca dupa primirea citatiei, aceasta refuza sa se prezinte, notarul va da o incheiere prin care constata acest lucru.
Apoi veti putea solicita dezbaterea succesiunii pe calea unei actiuni in instanta.
Acolo, important va fi sa fie indeplinita procedura de citare cu aceasta, ne fiind obligatorie prezenta sa in instanta.

Evident, ca este inutil sa va mai spun si faptul ca pentru redactarea/conceperea si pentru asistenta juridica pe parcursul procesului, ar fi bine sa apelati la un avocat.
Ultima modificare: Marți, 26 August 2014
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Nu se platesc penalitati pt mostenire.
Eunzic sa mergeti la avocat si sa deschideti proces deoarece daca nu vin toti la notar dati bani aiurea la notar.
Sau, va intalniti toti si mergeti in acea zi la notar.
Va multumesc pentru raspunsuri. Am vazut acum ce cale legala trebuie urmata pentru rezolvarea problemei mele.
mihaibatranu a scris:

In urma decesului parintilor, au ramas o serie de bunuri imobile pentru care am facut succesiunea, iar ca succesori am ramas, pana acum 5 ani, eu si fratele meu.

Dar de ce doriti dvs sa dezbateti succesiunea fratelui dvs cand acesta are copil si sotie ?

Ordinea chemării la succesiune a claselor şi a moştenitorilor din aceste clase se face după următoarele reguli:
1) Clasele de moştenitori vin la succesiune numai câte una, în ordine crescătoare, iar dacă moştenitori dintr-o clasă acceptă succesiunea, îi înlătură de la moştenire pe toţi cei din clasele următoare (de exemplu, dacă un fiu al defunctului acceptă succesiunea, toţi moştenitorii din clasele următoare sunt înlăturaţi de la moştenire).
Nu este normal ca un urma decesului parintilor copii sa imparta bunurile ramase, iar daca sunt doi frati si unul a decedat supravietuitorul nu imparte bunurile din succesiune cu cumnata?

Alte discuții în legătură

Mostenire cumnata utilizator 1 utilizator 1 buna ziua, am urmatoarea speta; dupa decesul fratelul meu am deschis succesiune dupa el cu cumnata mea. Acum a decedat si cumnata, ei nu au avut ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune camym camym Buna ziua, am si eu cateva probleme la care as dori sa gasesc raspuns.Sora mea a decedat in urma cu 6 luni.Ea si cumnatul nu au avut copii.Acum cumnatul ne-a ... (vezi toată discuția)