avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neprezentare la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neprezentare la succesiune

In urma decesului parintilor, au ramas o serie de bunuri imobile pentru care am facut succesiunea, iar ca succesori am ramas, pana acum 5 ani, eu si fratele meu. In urma cu 5 ani fratele meu a decedat si in urma lui a ramas sotia si un copil minor. Dupa ce a trecut perioada grea datorata decesului, am vorbit cu cumnata sa facem succesiunea si ea mi-a solicitat sa mai asteptam un an sa devina major baiatul ei. A trecut anul, a devenit major nepotul meu dar la incercarile mele de a lua legatura cu ea nu a mai raspuns la telefon si nici la poarta locuintei. Numarul de telefon nu s-a schimbat, iar telefonul este bun, confirmandu-mi de la deranjamente de la Romtelecom. Cum ma sfatuiti sa procedez in aceasta situatie, avand in vedere ca dupa trecerea unui anumit interval de timp daca nu se efectueaza succesiunea, se platesc penalitati.
Cel mai recent răspuns: mihaibatranu , utilizator 14:16, 28 August 2014
In prima fraza ati spus ca dvs si fratele ati dezbatut succesiunea parintilor. V-ati impartit bunurile. Apoi, dupa 5 ani a decedat si fratele dvs. Succesiunea lui o fce sotia lui si fiul lor.
mihaibatranu a scris:

In urma decesului parintilor ... am facut succesiunea...

Asta inseamna ca aveti (dvs. si fratele) certificat(e) de mostenitor de pe urma parintilor dvs. Asa e?
Daca da, atunci ce mostenire (a cui mostenire) ati vrea sa mai dezbateti? Mostenirea fratelui!? Nici vorba! Fratele dvs. a lasat sotie supravietuitoare si copil. Ei sunt mostenitorii fratelui dvs. si ei ar avea de dezbatut o mostenire, nu dvs. Si tot ei au de platit un impozit fiindca n-au dezbatut-o la vreme. Nu-i treaba dvs.

Presupun ca dvs. va referiti la PARTAJUL bunurilor aratate in certificatele de mostenitor dupa parintii dvs., imparteala pe care nu ati facut-o cu fratele (n-aţi mai apucat s-o faceti cat el a fost in viata si va fi de facut ... cândva cu mostenitorii lui)

Atunci sa lamurim problema: Va doriti acest partaj? Sau v-ar fi bine si asa cum sunteti (in indiviziune) daca nu v-ati teme de ...inchipuitele "penalitati"?

Nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune. Deci, puteti sa cereti partajul daca doriti. Dar nu va penalizează nimeni daca ramaneţi in aceasta stare (indiviziune/coproprietate) până s-or plictisi ceilalti (coindivizari, coproprietari) si or vrea ei sa faca partajul. Se poate face azi, maine, cândva sau niciodata (teoretic, fiindca practic tot are sa vrea careva sa-l faca ... odata si odata).

Ultima modificare: Joi, 28 August 2014
romascanu, moderator
Imi cer scuze, s-a strecurat o greseala in cele relatate de mine. Dupa decesul parintilor si efectuarea succesiunii, in urma retrocedarilor a mai aparut o padure si pentru aceasta titlul de prorietate este pe numele parintilor. Pentru aceasta trebuia sa fac eu succesiunea si nu mai reusesc, intre timp decedand fratele. Pentru celelalte bunuri pentru care s-a efectuat succesiunea este normal sa nu am nici o pretentie, urmand doar ca atunci cand vor fi instrainate castigul sa se imparta intre mine si cumnata. Oricum actele la notariat nu se pot face decat in prezenta la amandoua partile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cumnata utilizator 1 utilizator 1 buna ziua, am urmatoarea speta; dupa decesul fratelul meu am deschis succesiune dupa el cu cumnata mea. Acum a decedat si cumnata, ei nu au avut ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune camym camym Buna ziua, am si eu cateva probleme la care as dori sa gasesc raspuns.Sora mea a decedat in urma cu 6 luni.Ea si cumnatul nu au avut copii.Acum cumnatul ne-a ... (vezi toată discuția)