avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parasirea locului accidentului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parasirea locului accidentului

Buna ziua,

Va supun atentiei urmatoarea situatie intr-un dosar de urmarire penala cu scopul de a afla parerea dvs. privind existenta infractiunii de parasire a locului accidentului:

- acrosaj usor in judetul Ilfov intre o masina si un biciclist; bicicilistul cade de pe bicicleta si se alege cu cateva zgarieturi; soferul coboara si discuta cu biclistul propunand sa apeleze serviciile medicale de urgenta; acesta refuza si pleaca pe bicileta
- soferul paraseste locul cu intentia de a ajunge la sediul politiei rutiere Bucuresti pentru a declara incidentul ( un drum de 30-45 min ); pana a ajunge la destinatie este anuntat de Politia localitatii unde s-a intamplat incidentul sa se prezinte imediat la fata locului deoarece biciclistul a chemat salvarea la insistentele familiei pentru a preveni eventuale probleme de sanatate ce ar putea aparea.
- soferul revine la fata locului unde se efectuaza verificarile aferente si este condus la Politia rutiera pentru restul formalitatilor unde este anuntat ca urmeaza a se deschide dosar penal pentru vatamare corporala si parasirea locului accidentului.
- la spital a fost stabilit diagnostigul de TCC minor grad zero si contuzii usoare la o mana; biciclistul nu a mers la IML si nici nu intentioneaza
- dupa aprox 20 zile biciclistul declara la Politie ca nu are nici un fel de pretentii, nu doreste sa mearga la IML pentru investigatiile medicale si prezinta faptele intocmai cum am relatat mai sus.

Cum se trateaza faptele soferului in aceasta situatie ? Poate fi incadrat incidentul la accident rutier fara victime/vatamari corporale ?
Cine stabileste daca au existat victime si in baza caror reglementari.
Cel mai recent răspuns: cielodellasera , utilizator 09:18, 13 August 2015
Fiind vorba de un accident chiar usor din moment ce ati parasit locul accidentului veti raspunde penal pentru aceasta infractiune.Nu trebuia sa plecati de acolo.

Daca ati fi ramas la locul accidentului ati fi putut avea sansa sa scapati de tragerea la raspundere penala.
cum la noi in romania nu se respecta legea nici de organul de politie nu ma mai mira nimic
Buna ziua.
Am urmarit firul discutiei si am o intrebare: Cum poate fi incadrata "fapta" unui conducator auto care circuland pe un drum public depaseste un biciclist care se dezechilibreaza si cade?Conducatorul auto isi continua drumul bineinteles, iar pe parcurs este oprit de un echipaj de politie, deoarece biciclistul a sunat la 112.
Mentionez faptul ca biciclistul nu a fost acrosat in nici un fel de autoturism, desi un martor mincinos afirma contrariul, iar in urma unui control medical i s-au acordat trei zile de ingrijiri medicale. De asemenea in urma a doua expertize tehnice s-a dovedit ca masina nu are nici o zgarietura.
Va multumesc si astept raspunsul Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului, sau nu andreipariu andreipariu Saptamana trecuta am accidentat pe un drum pe care aveam prioritate un biciclist(era pe bicicleta si nu pe langa ea). Dupa accident m-am oferit sa duc ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu parasirea locului si vatamare corporala din culpa. Alex_N_I Alex_N_I Buna ziua. Am fost implicat intr-un accident rutier acum 3 luni cu un moped, vina a fost a mea, nu am acordat prioritate, i-am taiat calea pe romaneste. ... (vezi toată discuția)
Fugire de la locul accidentului florinmzq90 florinmzq90 Am facut un accident fara vatamari corporale cu avarii usoare de ambele parti.De frica nu am stat la locul accidentului si am plecat.Acasa am spus ca nu am ... (vezi toată discuția)