buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce pot face in situatia urmatoare:
in anul 2009 sotia a cumparat un ap.de 3 camere pe numele ei si al copilului ei din prima casatorie (copil cu probleme psihice -29 ani-), facind declaratia mincinoasa ca nu este casatorita. In acea perioada eram casatoriti , ulterior in data de 12.09. 2011 casatoria noastra a fost legal desfacuta .La partaj nu am avut ce impartii -neavind bunuri commune ....avind doar un imprumut la o banca , facut impreuna in perioada casatoriei .Acest imprumut l-am achitat eu bancii - in anul 2008 cu banii primiti de catre mine de la sora mea in urma mostenirii primate de ea de la parintii nostrii. Sotia a cumparat acest ap.fara ca eu sa stiu declarind ca este necasatorita. Toti banii pentru cumpararea acestui ap. a sustinut ca proveneau din vinzarea ap. care a apartinut parintilor ei unde era mostenitoare cu sora ei .Eu I-am platit datoria catre banca iar ea si-a cumparat apartament pe numele ei si al copilului din prima casatorie de care nu s-a interest niciodata ,acesta fiind crescut de parintii ei.
D.na notar care a facut tranzactia ,este complicea ei intrucit I-a acceptat declaratia mincinosa - ca nu este casatorita -necerindu-i si certificatul de nastere. Am aflat acum de acest ap. cumparat de fosta sotie in perioada cind eram casatoriti. Acest ap. este executat silit (cota 1/2 -partea ei ) pentru o datorie .
Va rog spuneti-mi care este parte mea din acest ap .in calitate de sot la acea data .Ce va patii ea daca a facut declarative mincinoasa ca nu era casatorita , si ce va trebuii sa faca d.na notara pentru a indrepta aceasta fapta . Avind in vedere ca acest ap este supus executiei silite (1/2) ,ce trebuieste sa fac acum ????
Este logic ca banii provin dintr-o mostenire, nu cred ca a strans banii astia in cativa ani doar daca avea salar f.mare dar ma indoiesc.Daca ea a declarat ca banii provin din vanzarea unui bun propriu, mostenire, notara nu a avut de ce sa o intrebe daca este casatorita sau nu.
Partaj
Vicky1
Buna ziua.
Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul.
Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)