avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decontare bonuri benzina PETROM
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decontare bonuri benzina PETROM

Intrebare: In cazul in care o societate comerciala cumpara bonuri de benzina de la PETROM, pe baza de factura, pentru justificarea in contabilitate si decontarea ulterioara periodica, este nevoie de bonurile nefiscale emise de benzinarii?

Dar de stampila benzinariei pe cotorul bonierului pentru bonurile platite?

Cu multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: adrianadamian2009 , utilizator 13:04, 22 Mai 2009
cum de bonuri nefiscale?....
In primul rand la bonurile de benzina stampilate si inscrise numarul de la masina care este utilizata se deduce TVA.Acum conform noilor reglementari sunt limitari in cazul deducerilor de combustibil.
Nu este mai usor sa incheiati un contract intre dmv si Petrom ca sa va poata emite facturile?
Este vorba de bonuri valorice de carburanti pentru care Petrom intocmeste factura!
Adriana, Imi pare rau dar eu nu am lucrat cu astfel de bonuri deci nu sunt in masura sa-ti dau un raspuns corect , cu siguranta te va ajuta cineva .:surrender:
In cazul in care o societate comerciala cumpara bonuri de benzina, PETROM emite factura catre acea societate, iar plata are loc cu numerar sau prin banca. Soferul se prezinta la benzinarie cu bonul valoric achizitionat deja de societate, deci nu se mai efectueaza nici o plata, ca urmare nu se mai emite inca odata bon, decontarea sumei privind combustibilul achizitionat fiind facuta pe baza facturii emise. Ati putea spune despre ce bonuri nefiscale vorbiti? OUG 34/2009 limiteaza cheltuielile cu combustibilul pentru vehicule din perspectiva calculului impozitului pe profit.
Ar fi o solutie........., fiecare isi face propria situatie si analiza a acestor costuri.

Achizitie bonuri valorice combustibil (petrom)

% = 401 petrom
5328 analitic (sa nu se confunde cu tichetele de masa)
4426

Plata furnizor:
401 petrom = 5121/5311 (in functie de valoarea facturii)

Descarcarea acestor tichete (se tine evidenta acestora pe serii si se dau pe baza de semnatura, km alimentare, nr.masina)

6022 = 5328 analitic (se descarca pe seria tich. si pers.care a alimentat)
scuze, am uitat ceva:
- bonul valoric este format din 2 parti, la alimentare petrom opreste jumatate iar cealalta jumatate o stampileaza si ti-o da inapoi pentru decontarea la firma
- pe el se trec nr.de km si nr.masinii

Alte discuții în legătură

Bonuri valorice marcelaL marcelaL buna imi spune si mie cineva cum inregistrez o factura de bonuri valorice de combustibil? daca inregistrez si factura cu bonuri valorice si bonul de ... (vezi toată discuția)
Delegatie cu masina firmei dana.cj.rojnita dana.cj.rojnita Buna ziua. Am cinci agenti vanzari, care merg in delegatie cu masinile firmei. Alimentarea masinilor se face cu card OMV . La ordinul de deplasare trebuie ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)