avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decontare bonuri benzina PETROM
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decontare bonuri benzina PETROM

Intrebare: In cazul in care o societate comerciala cumpara bonuri de benzina de la PETROM, pe baza de factura, pentru justificarea in contabilitate si decontarea ulterioara periodica, este nevoie de bonurile nefiscale emise de benzinarii?

Dar de stampila benzinariei pe cotorul bonierului pentru bonurile platite?

Cu multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: adrianadamian2009 , utilizator 13:04, 22 Mai 2009
Clarificari:

In baza bonului valoric predat la benzinarie, aceasta emite prin casa de marcat un "bon nefiscal".

In cazul in care vii ca "muritor de rand" si platesti in numerar, benzinaria emite tot prin casa de marcat un "bon fiscal".

Ioana, in legatura cu bonul valoric, intr-adevar sunt doua parti.

Intrebarea care se pune este daca doar stampila, nr. km si nr. masinii puse pe cotorul bonului se baga in contabilitate sau este doar pentru verificarea de catre conducere a soferului ca nu a "vandut" bonul?

Astept in continuare raspuns.

Cu multumiri.
Daca societatea este mai mare, are parc de masini, se ocupa de distributie si are un nr.mare de agenti sau soferi, aceste date iti vor fi utile pentru intocmirea de analize dar si pentru intocmirea bugetelor pe centre de cost. Se pot justifica mai usor la un control fiscal. Pune raul inainte si gandeste-te ca un sofer poate sa aibe foloase prin vanzarea acestor bonuri sau sa le foloseasca personal, la alimentarea propriei masini. La o verificare se poate lua din foaia de parcurs a masinii nr.de km, consumul din cartea masinii si pretul pe litru si iti da o valoare, ce este peste fiscul poate sa o dea deoparte, fiind cheltuiala nedeductibila.
Gandeste-te ca cele mai mari evaziuni se fac cu combustibilul. :O:O
Nr.de km la alimentare si nr.masinii se trec pe verso, doar stampila este pe fata.
Nu stiu daca de data asta am fost mai clara, daca nu, ma poti contacta si la telefon.
O seara buna.
Dar daca societatea are activitate in domeniul transportului de marfa?Se pot deduce cheltuielile cu combustibilul si piesele,reparatii si intretinere a acestor camioane?#-o
In cazul dumneavoastra se deduce cheltuielile ci combustibilul , piesele , reparatiile si intretinerea acestor
Ioana, multumesc pentru raspuns. Ai fost foarte clara si explicita. Firma este de familie si avem numai 3 autoturisme si facem distributie de produse marunte pentru industrie.

Problema cu verificarea la un control este totusi relativa si "negociabila". Referitor la consumul din cartea masinii ,la circulatia din Bucuresti si daca mai pui si aerul conditionat, practic se dubleaza; pretul pe litru variaza si la PETROM lunar / trimestrial / semestrial si nu poti sa-l contorizezi.

Problema cu bonul nefiscal am ridicat-o, deoarece am auzit-o la alte contabilitati ca se impune, dar nu mai conteaza bonierul.

Cu multumiri din nou.

Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2009
adrianadamian2009, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri valorice marcelaL marcelaL buna imi spune si mie cineva cum inregistrez o factura de bonuri valorice de combustibil? daca inregistrez si factura cu bonuri valorice si bonul de ... (vezi toată discuția)
Delegatie cu masina firmei dana.cj.rojnita dana.cj.rojnita Buna ziua. Am cinci agenti vanzari, care merg in delegatie cu masinile firmei. Alimentarea masinilor se face cu card OMV . La ordinul de deplasare trebuie ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)