avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reabilitare termica

Buna ziua,
blocul in care locuiesc este in reabilitate termica, eu locuiesc la parter si am construit un balcon care este in curs de autorizare (am urbanism, proiect avizat ISTC) nu am apucat sa iau toate avizele de la gaze, mediu, etc. Cei de la primarie refuza sa imi inchida prin reabilitare balconul pe motiv ca proiectul este deja facut. Mentionez ca in bloc la parter sunt alte balcoane construite mai demult si nu au autorizatie dar ele sunt cuprinse in proiect. Avand in vedere ca ei imi spun ca inca nu am autorizatie de construire inca, întrebarea mea este Primaria este in regula din punct de vedere legal daca prin autorizatia de constructie şi proiect au reabilitate balcoanele deja construite fara autorizatie de construire. Adica eu totusi am cheltuit niste bani, ceilalti au stat ani de zile in ilegalitate iar primaria acum le reabiliteaza constructia ilegală pe un teren in folosinţă. Ei, primaria, este OK din punct de vedere legal? Multumesc anticipat pt raspus!
Cel mai recent răspuns: Traian Danceanu , Consilier juridic 01:05, 2 Septembrie 2014
Care este legatura intre lipsa documentelor de autorizare ,urbanism pentru balcon si nu am apucat sa iau toate avizele de la gaze, mediu, etc. ?
Daca detineti bon de inregistrare cerere emitere autorizatie de constructie si certificat de urbanism,prezentati documentul la reprezentatii executantilor modernizarii de reabilitare si eficienta termica
Totodata puteti solicita serviciului urbanism urgentarea eliberarii documentelor motivat de situatia cu care va confruntati in raport de executantul reabilitarii imobilului de locuit in comun
asa ar trebui dar am formulat cerere catre primarie prin care solicitam inchiderea balconului cu precizarea nr. certificatului de urbanism, al proiectului si nimeni nu mi-a solicitat aceste documente ca sa le vada, ba mai mult am asteptat 3 luni si jumatate sa mi se raspunda la cerere si nu am primit in scris nimic, decat telefonic am fost anuntata dupa ce am tot insistat si eu telefonic sa mi se raspunda la cererea depusa ca vor sa vina sa imi schimbe ferestrele de la interior. Ei cum au emis autorizatie de construire pentru inceperea reabilitarii pentru celelalte balcoane existente de ani de zile fara autorizatie? Mi se pare ca in cazul meu se face exces de zel.
Proiectul pentru reabilitare termica a fost intocmit inainte de a exista acest balcon, fapt pentru care acesta nu este luat incalcul si nici nu va fi luat in calcul indiferent daca exista sau nu autorizatie.
O constructie noua nu se reabiliteaza, se construieste conform normelor si deci nu avem ce reabilita.
Sa inteleg ca un balcon construit neautorizat, dar care este cuprins in proiectul de reabilitare termica se reabiliteaza chiar daca este construit ilegal. Interesant! Dar oare ce acte au avut cei de la primarie atunci cand au emis autorizatia de construire, ca este o intreaga procedura pt. emiterea certificatului de urbanism, trebuie sa scoti terenul din folosinta in proprietate, sa ai cadastru, primaria pe ce baza credeti ca a emis autorizatia de construire in vederea reabilitarii balcoanelor anterior construite ilegal? Ba face si plati pentru reabilitarea acestor balcoane, ceva nu este in regula totusi. O constructie ilegala nu cred ca poate să beneficieze de reabilitare termică. Ce reglementare legala poate sa stea la baza reabilitarii unei astfel de constructii?
Ati inteles bine.
Balconul dumneavoastra nu intra in proiectul de reabilitare termica.
Balcoanele vecinilor dumneavoastra, construite fara autorizatie de construire, sunt cuprinse in respectivul proiect.
Daca nu sunteti multumita va sfatuiesc sa consultati un avocat. Demersurile pe care le intreprindeti dumneavoastra fara consiliere de specialitate va pot fi defavorabile (pentru construirea balconului dumneavoastra inca se poate intocmi proces verbal de constatare a contraventiei si aplicarea amenzii contraventionale).

Apelati cu incredere la serviciile unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere balcon cu termopan - teava gaze Tutzu Tutzu Am cumparat de curand un apartament la parter, cu 2 balcoane. Pentru cele 2 balcoane exista toate aprobarile, iar aceste balcoane sunt prevazute sa fie ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon cu termopan spartacus2012 spartacus2012 Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat - autorizare constructie balcon crisadi crisadi buna seara Va rog daca ma puteti indruma unde trebuie sa merg si ce acte trebuie sa am( aviza) pentru a obtine autorizatia de construire a unui balcon la ... (vezi toată discuția)