buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care am inregistrat un contract individual de munca in revisal , dar din motive tehnice nu il pot transmite on-line la itm in ziua anterioara inceperii activitatii persoanei respective, este vreo problema si risc o amenda, sau pot sa-l transimit si dupa remedierea defectiunii.
In cazul in care este o problema va rog sa imi dati informatiile necesare transmiterii pe baza de semnatura electronica prin e-mail, deoarece nu reusesc sa gasesc pe site-ul inspectiei muncii care sunt pasii de urmat.
Va multumesc mult!
In sfarsit mi-a raspuns secretariatul la ora 14:05 si mi s-a spus ca s-a terminat programul. Acum nu stiu ce sa fac, sa-mi aduc la munca angajatul, care are contractul inregistrat din data de 27.08.2014, dar netransmis la ITM, sau nu. Dupa cate am inteles eu, contractul trebuie sa fie inregistrat in REVISAL cel tarziu in ziua anterioara inceperii lucrului, nu se subliniaza ca trebuie obligatoriu si transmis la ITM. Daca eu l-am inregistrat oricum nu mai pot schimba data fara sa se vada ca fac corectura, atunci de ce nu as putea sa-l transmit si ulterior?
Daca aveti fisierul Revisal creat, puteti sa-l copiati pe un stick si sa-l depuneti si de la orice alt calculator, cu parola pe care o aveti, pana la ora 24,00.
Am transmis personal un fisier la ora 23,50 si a mers, de aceea am spus ca pana la ora 24,00.
Nu vad ce ar fi tardiv aici. Ziua incepe la ora 0,00 si se termina la ora 24,00, nu? Nu cred ca la ITM se termina altfel.
Daca cititi mesajul meu am spus ca un coleg a afirmat acest lucru,, iar pentru convingere cititi textul art.2553 C.civ.
Art. 2553 C.civ. - Termenul stabilit pe zile
(1) Când termenul se stabileşte pe zile, nu se ia în calcul prima şi ultima zi a termenului.
(2) Termenul se va împlini la ora 24,00 a ultimei zile.
(3) Cu toate acestea, dacă este vorba de un act ce trebuie îndeplinit într-un loc de muncă, termenul se va împlini la ora la care încetează programul normal de lucru. Dispoziţiile Art. 2556 rămân aplicabile.