avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Plata timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Plata timbru de mediu

Urmeaza sa achizitionez o masina, inmatriculata prima data in Romania in 2007. Citez:

Conform reglementărilor legale privind timbrul de mediu pentru autovehicule, timbrul de mediu este plătit o singură dată, în următoarele situaţii:
[ bla bla]
Maşinile înmatriculate în perioada 1 ianuarie 2007–1 iulie 2008 nu vor trebui să achite timbrul de mediu întrucât ele au fost supuse unei sarcini fiscale similare, respectiv la prima înmatriculare a acestora a fost achitată taxa speciala pentru autoturisme şi autovehicule în conformitate cu Codul fiscal.

Eu sunt al 4-lea proprietar al masinii, primul a fost un neamt (luata din fabrica), al doilea a fost o romanca (cea care a inmatriculat-o in 2007), al 3-lea a fost un vecin ce a transcris dreptul de proprietate in 2009 fara sa fie nevoit sa plateasca taxa de poluare (si care da, a inlocuit ambreiajul in caz ca va intrebati [/joke]) iar eu sunt ultimul (momentan o tin in comodat).

Am sansa sa fiu scutit de plata timbrului de mediu, pentru ca masina a fost inmatriculata in 2007? Ce trebuie sa intreb la Finante?
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 17:32, 29 August 2014
Rectific, masina a fost inmatriculata prima data in Romania in 2004 iar in 2009, la transcrierea dreptului, nu s-a achitat taxa de poluare (cum era in vigoare atunci) pentru ca abia in 2013 a intrat in vigoare ordonanta care prevede ca taxa va fi platita si pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 2007...

Avand in vedere inventivitatea cu care cei pe care i-ati ales gasesc metode de a ne taxa pentru orice, astept cu "nerabdare" o OUG care sa oblige toti proprietarii de autoturisme la plata din nou a unei taxe de poluare/timbru de mediu/taxa de respirat, pe motiv ca "s-au pierdut chitantele". Totodata propun introducerea taxei pe culoarea masinii, introducerea obligatorie de POS in masini (nu bagi cardul, nu pornesti masina), taxa anuala obligatorie de utilizare a masinii (o folosesti - platesti, nu o folosesti - platesti).

M-am saturat sa fiu roman...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu la schimbarea proprietarului oncica1990 oncica1990 Salut ! Sunt foarte confuz si scarbit de taxele statului roman ! Mi-am achizitionat un autotursim, cu doi fosti proprietari in cartea masinii. Prima data ... (vezi toată discuția)
Taxa: timbru de mediu Cristi Cristi Cristi Cristi Buna,daca puteti sa mam lamuriti si pe mine cu ceva.Am citit pe un site in legatura cu taxa auto spunea acolo asa: \'\'Timbrul va fi plătit o singură ... (vezi toată discuția)
Plata taxa mediu - autoturism înmatriculat în românia înainte de 2007 alonia14 alonia14 Vă rog să-mi spuneti dacă pentru un autoturism înmatriculat în România înainte de 2007, la schimbarea proprietarului - vânzare-cumpărare, se percepe ... (vezi toată discuția)