avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Schimbare loc de munca in timpul acordarii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Schimbare loc de munca in timpul acordarii stimulentului de insertie

Ce obligatii are beneficiarul daca in perioada acordarii stimulentului de insertie isi schimba locul de munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:15, 30 August 2014
1. Daca aveti pauza intre locurile de munca este bine sa anuntati la AJPIS ca sa va sisteze plata stimulentului de insertie pe acea perioada (in caz contrar veti fi nevoit sa o restituiti cand AJPIS va constata acesta pauza).

2. - Chiar daca nu aveti pauza intre locurile de munca a fi bine sa comunicati la AJPIS o copie dupa decizia de incetare a vechiului contract individual de munca (CIM) si o copie dupa noul CIM.
- Este bine sa faceti asta deoarece in cazul in care AJPIS va afla mai intai de incetarea CIM o sa suspende imediat plata stimulentului de insertie si apoi trebuie sa umblati iar pe la ei sa reia plata.
Va multumesc pentru raspuns. Nu va fi pauza intre cele doua job-uri, se va asigura continuitatea. Inteleg ca si in acest caz trebuie sa anunt AJPIS.

Daca pastrez actualul loc de munca (este cu norma partiala 2 ore pe zi) si in paralel ma angajez si in alta parte cu norma intreaga, trebuie sa mai anunt AJPIS?
Daca se pastreaza si actualul loc de munca (chiar cu 2 ore pe zi) nu mai trebuie sa anuntati la AJPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma angajez dar sunt in cic aureliaalexe aureliaalexe buna ziua. am o problema - cred eu. sunt in cic pana la data de 9 nov 2016 - mi s-a oferit un job cu incepere in 2 saptamani si pe care nu vreau sa-l ratez. ... (vezi toată discuția)
Schimbare job in concediul de crestere copil RoxanaMRadu RoxanaMRadu De un an si 7 luni sunt in concediu de crestere copil. Ar trebui sa ma intorc la munca pe data de 7 iunie cand copilul implineste un an si 11 luni. Recent am ... (vezi toată discuția)
Preavizul in perioada platii stimulentului de insertie dan123456 dan123456 buna seara .fratele meau este in perioada platii stimulentului de insertie, deoarece nu vrea sai mareasca salariul vrea sasi bage preavizul.intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)