avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune fizica intre copii minori-cum se ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune fizica intre copii minori-cum se procedeaza in mod legal?

Fiul meu,in varsta de 13 ani a fost lovit de un alt copil de 14 ani in zona genitala , acuzand dureri severe pana in abdomen.Am fost la medic,i-a fost acordat primul ajutor de urgenta, durerea s-a ameliorat, apoi am revenit la domiciliu,diagnosticul fiind de :Traumatism scrotal si testicular prin lovire(fara ruperea testiculara si hemoragie)
Cum se procedeaza?se face reclamatie la Politie?Pot obtine un ordin de restrictie impotriva acelui copil, sa nu se apropie de fiul meu si sa il agreseze mereu ?
Mentionez ca nu este prima data cand acel copil este agresiv atat fizic dar si verbal. Are reclamatii si la scoala unde invata.
Va rog mult sa-mi spuneti care este metoda de a ,,stavili'' agresivitatea acestui copil de doar 14 ani in mod legal.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: hhs , utilizator 13:02, 18 Mai 2022
Obtineti un certificat medico-legal si depuneti plangere penala la politie pentru infractiunea de lovire sau alte violente art. 193 NCP

[ link extern ]

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Avand in vedere ca minorul agresat are sub 14 ani plangerea penala trebuie depusa de catre reprezentatul sau legal, respectiv unul din parinti.

Daca se dovedeste ca minorul care l-a agresat are discernamant acesta va suporta consecintele faptei sale si intrucat are mai multe reclamatii la scoala pentru agresiuni fizice si verbale se poate considera ca actiunile lui sunt continue si atunci va raspunde penal.

[ link extern ]

[ link extern ]
Eu v-as recomanda sa luati legatura cu parintii copilului si sa discutati ca de la adult la adult, eventual daca nu sunt receptivi, sa-i chemati la un mediator pentru rezolvarea acestui conflict, parca sunt prea mici sa incepem sa-i plimbam prin sectii de politie cu plangeri penale.
Daca au existat reclamatii la scoala iar minorul continua sa agreseze copiii putem presupune ca parintii agresorului nu s-au prea implicat in linisterea acestuia.
Uneori un dus rece (o plangere) poate avea rezultate mai bune decat calea amiabila prin mediere.
In opinia mea chemarea la mediere poate avea un rezultat contrar, agresorul il va bate din nou pe celalalt copil pe cand o plangere penala il va face sa se gandeasca mai bine inainte de a mai lovi si alti copii.
@cyan, care ar fi argumentele dvs. privind ineficiența căii amiabile? Simplele opinii nu reprezintă sfaturi utile utilizatorilor, astfel încât vă invit să vă argumentați opiniile pentru a deveni convingător.Mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu m-am pus in locul parintelui copilului agresat.
Daca copilul meu ar fi fost lovit de un alt copil in modul in care a fost cel din cazul de fata nu m-as duce sa stau la discutii cu parintii acelui copil. Nu va pot spune cum as reactiona pentru ca m-ati pune sa vin cu argumente.
Intradevar medierea isi are rostul ei, nu contest acest lucru. Dar isi are eficienta in alte cazuri, nu in cele de agresiune.
Ce sa discuti la mediere? Sa le multumesti parintilor ca odrasla pe care au "educat-o" nu ti-au nenorocit copilul pe viata? Sa ii rogi sa isi supravegheze mai bine copilul ca sa nu mai loveasca si alti copii?
Cum ar fi trebuit sa procedeze @alinalaszlo daca diagnosticul ar fi fost mai grav iar copilul ar fi necesit o interventie chirurgicala? Tot la mediere ar fi trebuit sa apeleze?
Daca agresorul are mai multe reclamatii pentru aceleasi fapte putem presupune ca metodele gen "mediere" nu si-au atins scopul.
De asemenea putem presupune ca au existat si plangeri care au avut acelasi rezultat.
O actiune de mediere nu il va opri pe agresor sa procedeze in continuare la fel si sa gaseasca o alta victima.

In schimb niste vizite facute pe la politie si o eventuala amenda consistenta ii pot pune pe ganduri inclusiv pe parintii acestuia care vor fi obligati sa ia masuri asupra lui.

Alte discuții în legătură

Aș vrea să inițiez un memoriu împotriva unui elev cu grave probleme de comportament, dar nu știu de unde să încep. puteți să îmi dați o idee? popovicidaniela popovicidaniela Buna ziua. Am un copil in cls 5 si in clasa lor s-a transferat un baiat cu grave probleme emotionale, verbale si comportamentale. Este foarte agresiv cu copii ... (vezi toată discuția)
Copilul meu este supus zilnic bullying-ului la școală. am vorbit cu părinții copilului agresiv, dar situația nu s-a ameliorat deloc. ce demersuri trebuie să fac? cosmon2004 cosmon2004 Buna ziua, Copilul meu este supus zilnic violentelor de tip buillying!!! Am vorbit cu parintii copilului agresiv dar situatia nu s-a ameliorat deloc! Ce ... (vezi toată discuția)
Bataie minor felix76 felix76 buna ziua, sunt 2 incidente: 1 in urma unei dispute in scoala, copilul meu i-a dat o palma unui alt copil, acesta acuza dureri in zona maxilarului si tamplei. ... (vezi toată discuția)