avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

buna ziua.sint angajata de 3 luni la o firma .dar doresc sa plec in alta parte.cum procedez?trebuie sa bag preaviz sau sa imi scriu demisia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:50, 1 Septembrie 2014
A.Puteti sa va dati demisia, fără a fi obligat să va motivati gestul (art.81 Codul Muncii).
Demisia presupune o notificare scrisă de salariat care se comunică angajatorului cu 20 zile calendaristice înainte de încetarea activităţii pentru salariaţii cu funcţii de execuţie şi cu 45 de zile calendaristice înainte pentru salariaţii cu funcţii de conducere (dacă în contractul individual de muncă sau în contractul colectiv de muncă nu se prevăd termene mai scurte). Forma scrisă a demisiei şi efectuarea preavizului sunt condiţii esenţiale pentru validitatea acestei proceduri. Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv."
B. Puteti stabili, de comun acord cu angajatorul, incetarea contractului individual de munca (art.55/1 litera b Cod Muncii).
@ aura19731991

Fie solicitati incetarea c.i.m.:
- prin demisie care poate fi cu sau fara preaviz.

- cu acordul partilor , situatie in care nu se acorda preaviz.

Care este durata contractului semnat, determinata sau nedeterminta ? Are inserata o durata de proba? Daca da, care este acesta?
durata nedeterminata si fara perioada de proba.deci sa inteleg ca dupa ce scriu demisia mai trebuie sa astept 20 zile?multumesc
Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor.Nu se acorda preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata EritroxylonX EritroxylonX Am si eu o mica intrebare. Pe data de 2 septembrie anul acesta imi expira contractul de munca. Eu mi-am dat zilele trecute demisia, si mi s-a zis ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Demisie angajat 15 zile calendaristice - de la 01.05.2011 20 zile lucratoare noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce parere aveti privind urmatoarea situatie. Un salariat are un cim in care pentru demisie este prevazuta o perioada de ... (vezi toată discuția)
Care este perioada preavizului in cazul demisiei? biduca biduca Buna ziua am si eu o intrebare, as dori sa plec de la locul de munca actual si as vrea sa stiu care este perioada de preaviz in cazul demisiei?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)