avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hotarare asociatie proprietari versus lege
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hotarare asociatie proprietari versus lege

Adunarea generala a decis cu majoritate de voturi montarea unor camere de supraveghere la intrare si la la et 10. Exista insa 2 proprietari care nu sunt de acord, dintre care unul este jurist. In fata legii are prioritate decizia adunarii generale sau legea respectarii intimitatii fiecarei persoane (L287/2009)?
Cel mai recent răspuns: dan_crihan , utilizator 22:06, 25 Mai 2017
Legea are prioritate.
Dar, in acest caz nu sunt sigura ca legea interzice montarea de camere. Vedeti pe site-ul autoritatii de supraveghere ca sunt o serie de conditii care trebuie indeplinite daca vreti sa montati camere, fie ca aveti acordul tuturor locatarilor, fie ca nu.
Acest subiect intotdeauna va genera dispute din partea taberelornLegea permite instalarea sistemelor de supraveghere cu respectarea disp L nr 677/2001 si L nr 333/2003
Asociatia de proprietari in adunarea generala,nu poate hotari masuri contrare dispozitiilor legale in vigoare
Dispozitiile in vigoare referitoare la ,montarea sistemelor de monitorizare video prevad conditii general valabile pe intreg teritoriul national,fara exceptii sau derogari in cazul asociatiilor de proprietari
Sunt intrunite conditiile legale de montare sistem de supraveghere in cazul respectarii prev L nr 333/2003.HG nr 10101/2004 privind normele metodologice de aplicare a L nr 333/2003 aviz ANSPDCP ,acordul individual pentru montare sistem monitorizare video si in special dovada individuala a proprietarilor pentru a-si exercita dreptul la opozitie la prelucrarea imaginilor personale conform prev L nr 677 din 2001 privind protectia datelor cu caracter personal
Montarea camerelor de monitorizare video nu are nicio legatura cu viata privata a persoanelor deoarece ele se monteaza pe proprietatea comuna si nu in apartamentul proprietarului.

Intimitatea este legata de viata personala care se desfasoara in casa proprie, nu in exteriorul apartamentului.
Nu trebuie sa va intimideze calitatea profesionala a proprietarilor.

Politia insasi recomanda montarea acestor camere video pentru descurajarea faptelor antisociale.
Ca sa fiti cu inima-mpacata solicitati sprijinul politiei comunitare pentru indrumare.
elga50 a scris:

Montarea camerelor de monitorizare video nu are nicio legatura cu viata privata a persoanelor deoarece ele se monteaza pe proprietatea comuna si nu in apartamentul proprietarului.




Intradevar sistemul de supraveghere se instaleaza pe partea comuna din imobil de locuit in comun - dar tehnica actuale permite sa se urmareasca datele stocate inclusiv persoanele care intra si ies din imobil-aspect care poate ajuta mult persoanele interesate in activitati sub incidenta legi penale
De fapt partea sensibila a problemei este modul de stocare si apoi prelucrarea acestor date obtinute prin sistemul de supraveghere. Daca se respecta normele in vigoare si nu sunt incalcate drepturile persoanelor nu veti avea nici un fel de probleme in instalarea si utilizarea sistemului de supraveghere. Cu siguranta firmele care sunt specializate in acest domeniu cunosc si aceste aspecte si va pot lamuri mai bine.
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2014
grandanat, utilizator

Alte discuții în legătură

Avertizare supraveghere video Penny80 Penny80 Vorbim doar de domeniul privat. Curtea personala. Sunt obligat de lege (care?) sa avertizez prin stickere/afise ca proprietatea mea este supravegheata video? ... (vezi toată discuția)
Camera de supraveghere montata in curte comuna fara acordul tuturor, folosita pt a acuza pe nedrept in zgarierea unei masini claudia93 claudia93 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine in legatura cu o situatie legata de o filmare realizata cu o camera de supraveghere ce surprinde o curte ... (vezi toată discuția)
Legal - sistem supraveghere video firma, accesul directorului prin telefon mi_prejmer_sc mi_prejmer_sc Siguranta la locul de munca inseamna si supraveghere video. Dar in ce lege pot gasi : managerul institutiei are \\"voie\\" sa aiba acces permanent,prin soft ... (vezi toată discuția)