avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Camera de supraveghere montata in curte comuna fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Camera de supraveghere montata in curte comuna fara acordul tuturor, folosita pt a acuza pe nedrept in zgarierea unei masini

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine in legatura cu o situatie legata de o filmare realizata cu o camera de supraveghere ce surprinde o curte comuna.
Cel care a montat camera nu a cerut acordul tuturor locatarilor, motivand ca o foloseste pentru a se proteja de hotii care i-au spart apartamentul de mai multe ori.
Recent, masina unui vecin a fost zgariata, domnul cu camera i-a inmanat filmul, si au invinovatit o cunostinta din bloc, doar pt ca aparea pe film langa masina, desi nu se vedea clar daca o zgarie. (garantez ca persoana este nevinovata). Probabil ca era nevoie de un tap ispasitor ca sa plateasca pentru ce au facut altii.
Ce se poate face in aceasta situatie? Are dreptul Politia sa foloseasca acel film drept dovada? Vecinul avea dreptul sa ceara filmarea?
Va multumesc antipcipat, apreciez orice raspuns.
nu este legala montarea unui dispozitiv de filmat in nici un fel de imprejurare.
doar societatile abilitate au acest drept , deoarece sunt certificate ISO 27000 si ISO 27001(securittatea informatiei) si ISO 22000 ( prelucrarea datelor cu caracter
personal)

este ilegala actiunea dansului , asa ca ....la judecata cu el .
@separatistul

este discutabila sustinerea dv,in conditiile in care datele stocate pe sistemele de supraveghere - inclusiv cele auto ,sunt acceptate de catre autoritati drept probe temeinice
pardon...tocmai din acest motiv , si camerele de pe strada au fost declarate ilegale in conditiile in care incalca anumite date cu caracter personal.
esti autorizat , ai voie sa ma filmezi , nu esti autorizat , nu ai dreptul .
din acest motiv sa dau licente .
in mod normal , si eu pot pune camere in parcare...nu sa prin hotul , dar ma folosesc de pretext , si vreau doar sa ma distrez .
firmele de securitate , paza , protectie si monitorizare ....sunt si abilitate si licentiate ISO .
Eu una nu vad asa o problema.
IN primul rand nimeni nu poate garanta ca o amarata de masina nu s-o fi zgariat cand am trecut eu cu geaca sau geanta pe langa ea... ca sa dovedesc faptul ca nu am zgariat-o sau ca am facut-o trebuie observat filmul. Este mare diferenta intre a trece cu o cheie in mana si a trece nepasator.
Apoi, depinde daca a fost respectata legislatia referitoare la instalarea camerei, daca exista avize si autorizatii, daca s-a facut printr-o firma de securitate; in caz contrar, camera e amplasata ilegal si probele depe ea la fel. Camerele video de la bordul masinilor sunt alta treaba si nu presupun autorizatii.
In contionuare, vecinul trebuie sa dovedeasca intentia, fapta, legatura de cauzalitate, doar trecerea cuiva pe acolo nu e motiv; cine stie ca nu a fost de alaltaieri zgariata masina, are martori etc.?
Citesc tot ce s-a scris si ma intreb ca baciul : dumneavoastra tineti cu lupul ? Cred ca cei care se ascund in spatele legilor proaste, imi dau senzatia ca in tara asta nu dorim sa fimi protejati nici macar de hotii de rand. separatistul a scris:

nu este legala montarea unui dispozitiv de filmat in nici un fel de imprejurare.
doar societatile abilitate au acest drept , deoarece sunt certificate ISO 27000 si ISO 27001(securittatea informatiei) si ISO 22000 ( prelucrarea datelor cu caracter
personal)

este ilegala actiunea dansului , asa ca ....la judecata cu el .


Alte discuții în legătură

Hotarare asociatie proprietari versus lege Neiyre Neiyre Adunarea generala a decis cu majoritate de voturi montarea unor camere de supraveghere la intrare si la la et 10. Exista insa 2 proprietari care nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Publicarea de poze cu mine online, fara permisiunea mea almaxwell almaxwell Buna ziua, Am fost intr-un restaurant si am lasat un review despre serviciile acestora, online. Proprietarul, pentru a-si demonstra punctul de vedere, a ... (vezi toată discuția)
Legal - sistem supraveghere video firma, accesul directorului prin telefon mi_prejmer_sc mi_prejmer_sc Siguranta la locul de munca inseamna si supraveghere video. Dar in ce lege pot gasi : managerul institutiei are \\"voie\\" sa aiba acces permanent,prin soft ... (vezi toată discuția)