avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract V-C pe numele parintilor sotilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract V-C pe numele parintilor sotilor

Buna ziua,
Sunt casatorit si daca doresc sa achizitionez un imobil pe numele parintilor mei si ai sotiei mele. Intrebarea este trebuie facuta dezmembare pentru cartea funciara, sau pot figura pur si simplu in acte cele 2 familii cu 50% fiecare in contractul de V-C?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 21:08, 1 Septembrie 2014
Fiecare dintre cele doua familii poate figura ca si coproprietar, in cota stabilita.

Pentru fiecare familie cota respectiva va constitui bun comun al sotilor.
Nu trebuie facuta dezmembrare ptr carte funciara, ci, daca doriti sa cumparati pe numele parintilor dvs. si ai sotiei, parintii dvs. -soti vor avea 50%, iar 50% va reveni sotiei dvs., fiind cazul clasic de proprietate in indiviziune (parinti-sotie), respectiv proprietate devalmasa (pentru parintii dvs.- ca soti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comuniune de bunuri/copropietari serendipity18 serendipity18 sunt casatorita cu sotul meu de 3 ani de zile. Am optat pentru comuniunea de bunuri. Acum facem demersurile pentru achizitionarea unei case si sotul meu ar ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutați cu o lămurire. am cumpărat ... AlexandruLuminare AlexandruLuminare Buna ziua, Va rog sa ma ajutați cu o lămurire. Am cumpărat împreună cu viitoarea soție un imobil în cota parte 50/50 fapt specificat și în ... (vezi toată discuția)