Buna ziua,,
va rog ajutati-am cu un sfat: societatea noastra cum para fondul de comert (aitorizatie de functionare farmacie) de la o societate in insolventa; in ce cont e corect sa inregistrez aceasta achizitie? in contul 205? sau are legatura cu fondul comercial? S-a facut evaluare pentru aceasta autorizatie dar are acelasi pret ca si factura de achzitie.
Multumesc
Inregistarea in contul 207 "Fond comercial" este conditionata de tranzactia efectuata. Ca urmare, nu pot sa va dau un raspuns complet decat daca imi dati mai multe informatii referitoare la ce s-a intamplat.
Pe factura e trecut: fond comerț compus din vad comercial, clientela și autorizație funcționare, suma este de 300000 lei plus tva. Avem și un raport de evaluare pt aceasta autorizație, suma 300000.
În aceste condiții eu ma gândeam sa înregistrez:
205 = 404
4426 = 404
Și apoi amortizare: 6811 = 2805
Deoarece am înțeles ca e diferența între fond de comerț și fond comercial, m-am gândit ca asa as putea sa înregistrez factura, fără sa mai am legătură cu fondul comercial.
Ce spuneti?
Inreg contabile
iclaudia19
buna seara,
cum inregistrez achizitionarea unui calculator cu valoare de 2000lei , o licenta xp 500lei si un program de contabilitate de 3000 lei? este ... (vezi toată discuția)