avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie acoperis scara de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie acoperis scara de bloc

Pe scara mea s-au strins un colectiv de colocatori inimosi si au hotarit ca trebuie reparat , inlocuit acoperisul. Am auzit parca pe geam cum ma strigau in strada sa particip la "sedinta".
Dupa ce au montat noul acoperis un vecin s-a prezentat la mine si mi-a aratat o lista din care rezulta ca trebuie sa platesc niste bani.Am refuzat politicos , cerind o documentatie , un deviz...
Aud ca mi s-a facut plingere penala...(intimidare ?) ca apoi sa urmeze o judecata probabil. Va rog frumos sa-mi spuneti cine are dreptate.=D>
Cel mai recent răspuns: James_Hetfield , utilizator 15:15, 2 Septembrie 2014
Le va fi foarte greu colacatarilor mei sa demonstreze ca au executat aceste lucrari in conditii legale, ca a existat o adunare generala.

Pentru interventii asupra partii comune din condominiu sunt necesare respectarea si parcurgerea anumitor formalitati legal prevazute
L nr 230/2007 Art. 41
Modificarile constructive si utilizarea in alte scopuri a unor parti sau elemente de constructie ale cladirii, cum ar fi: ancorarea de reclame pe pereti, suspendarea de stalpi, pereti, scari interioare si altele asemenea, se vor putea face numai pe baza deciziei comitetului executiv, cu acordul proprietarilor direct afectati si, dupa caz, pe baza unui proiect tehnic intocmit de institutii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum si cu autorizatia pentru executarea de lucrari, eliberate in conditiile legii.

HG nr 1588/2007 Art 22(9) Pentru lucrarile privind proprietatea comuna, administratorul, tinand seama de pret, durata de executie si calitate, supune spre analiza, selectie de oferte si aprobare comitetului executiv al asociatiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerintele, in vederea executarii lucrarilor, conform legislatiei in vigoare, potrivit art. 37 din Legea nr. 230/2007.
In caz contrar, cheltuielile nu vor fi acceptate la plata

ynocentta a scris:
Pentru interventii asupra partii comune din condominiu sunt necesare respectarea si parcurgerea anumitor formalitati legal prevazute
L nr 230/2007 Art. 41
Modificarile constructive si utilizarea in alte scopuri a unor parti sau elemente de constructie ale cladirii, cum ar fi: ancorarea de reclame pe pereti, suspendarea de stalpi, pereti, scari interioare si altele asemenea, se vor putea face numai pe baza deciziei comitetului executiv, cu acordul proprietarilor direct afectati si, dupa caz, pe baza unui proiect tehnic intocmit de institutii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum si cu autorizatia pentru executarea de lucrari, eliberate in conditiile legii.

Daca doar s-au inlocuit tiglele si tot tigle erau inainte nu se aplica ce spuneti. Aici pe forum am gasit si legea 50/1991care spune asta: Art. 11
(1) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor:
a) reparaţii la împrejmuiri, acoperişuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora şi materialele din care sunt executate;
Nici nu pare ca ar avea asociatie acel bloc sau scara. freeanifer spune ca repara usa de la bloc si interfonul cand se strica.
Aceeasi situatie e si in blocul unde stau eu, nu asociatie si de ani de zile carpesc acoperisul doar eu si doar cu banii mei. Acum a fost un an ploios si m-am saturat. L-am inlocuit pe tronsonul unde stau ca mai multi bani nu am avut si o sa dau in judecata pentru plata cotei care le revine pe vecinii de la parter si de la etajul 1 pentru ca la fel au zis ca nu ii intereseaza.
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2014
James_Hetfield, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli reparatie acoperis de tigla geo28 geo28 Buna ziua,am niste nelamuriri legate de reparatia unui acoperis de tigla si de felul cum trebuie sa fie impartita pe apartamente contributia pentru acoperis, ... (vezi toată discuția)
Interfon user43 user43 Asociatia de proprietari a decis montarea interfonului pe scara. Am dreptul sa refuz montarea aparatului in apartament si sa accept doar cheia de la ... (vezi toată discuția)
Situatie complicata reparatii acoperis AngryLettuce AngryLettuce Salutare Am fost numit seful de scara al blocului in care locuiesc si incerc sa rezolv o problema veche,complicata si stresanta cu reparatia acoperisului. ... (vezi toată discuția)