avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema asigurari

Buna ziua, in urma cu 3 luni mi-a fost avariata o masina in Austria. In accident au fost implicate 3 masini , vina fiind a unei masini inmatriculate in Austria. Dintre toate masina mea a fost diagnosticata ca fiind dauna totala.
La inceput am apelat la firma de asigurari Allianz la care am fost indrumata de catre politistul de la fata locului. Dupa indelungi investigatii acestia m-au pasat la alta firma de asigurari sustinand ca nu asiguratul lor e de vina pentru accident si ca ei nu vor despagubi. Am apelat la cea de-a doua firma si ei mi-au spus ca asiguratul lor nu a declarat accidentul si ca nu vor putea face nimic pana acesta nu declara. In tot acest timp bariera de limba a fost una frustranta deoarece multi dintre angajati nu vorbeau engleza si tot trebuia sa rog pe cineva tot pe costurile mele sa sune in Austria sa lamurim problema. Dupa ce am acordat perioada necesara ca acea persoana sa recunoasca accidentul am sunat si nou si cei de la firma de asigurari m-au anuntat ca persoana respectiva si-a angajat un avocat deoarece el nu se considera vinovat.
Nu mai stiu acum la cine sa apelez. As avea nevoie de un sfat...politie austria/avocat romania/ avocat austria ? pe cine sa contactez? am inteles ca un avocat din Ro nu m-ar putea ajuta deoarece legile difera.
Altfel nu stiu cum o voi scoate la capat cu acesti nenorociti X-(

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: GRECU | GORDE - Avocati , Avocat 09:35, 2 Septembrie 2014
Buna ziua,

In primul rand, ar trebui sa incercati sa faceti rost de actele intocmite cu ocazia accidentului din care sa rezulte vinovatia unei persoane in producerea accidentului. Cand aveti persoana vinovata va trebui sa aflati la ce asigurator are incheiata polita de asigurare.
Cererea de despagubire puteti sa o adresati si reprezentantei de despagubiri din Romania a asiguratorului strain sau catre BAAR, in anumite conditii. Puteti sa gasiti mai multe informatii in Directiva 2000/26/CE si pe site-ul BAAR:

[ link extern ]

Fie asiguratorul sau reprezentanta de despagubiri ori BAAR ar trebui sa va despagubeasca, in functie de situatia Dvs. concreta.
Prin urmare, se poate sa faceti toata procedura si in Romania asa incat si un avocat din Romania va poate ajuta.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune accident in italia amedeia_vitega amedeia_vitega Buna ziua...in luna august 2014 am avut un accident cu masina in Italia, un cetatean italian asigurat la Unipol a intrat in lateral, in timp ce sotul meu ... (vezi toată discuția)
Despagubiri victima accident rutier elijah_lg elijah_lg Am fost victima unui accident rutier in care vinovatul avea polita de asigurare expirata, avand si numere de Italia, si o alcolemie de 2,4 daca imi aduc aminte ... (vezi toată discuția)
Accident auto, carte verde, termene legale depasite sebba sebba Buna ziua, Am ajuns sa scriu si aici pentru ca se pare ca nimeni in tara asta nu face nimic pentru cei pagubiti. Pe scurt: (scuze ca nu e chiar ... (vezi toată discuția)