avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dupa depunerea unei plangeri penale la sectia de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dupa depunerea unei plangeri penale la sectia de politie, exista un termen limita ?

impotriva copiilor mei s-a depus o plangere penala de lovire in decembrie 2013...
cat timp poate sa stea la politie?.... exista un termen limita?

individul care a depus aceasta plangere este cel care a provocat scandalul, fiind gasit chiar de echipajul de politie, pe care l-am chemat cu apel la 112, cu 2 cutite asupra lui si in stare de ebrietate. problema este ca in urma acestei altercatii, acel individ si-a scos certificat medical (30 de zile) (nu stiu cum a putut sa faca acest lucru), si ne ameninta cu puscaria... as vrea sa stiu ce trebuie facut .. si copii mei sa nu aiba de suferit. mentionez ca n-au fost niciodata implicati in vreun scandal...
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2014
Elena2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elena2001 , utilizator 13:19, 2 Septembrie 2014
Cred ca ar trebui sa va ganditi la angajarea unui avocat, din descrierea dvs, sunt acuzati de savarirea infractiunii prevazute si pedepsite de art.193 c.p.
ART. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Va multumesc pt raspuns.

O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incaierare cu victime fardaionut fardaionut In urma unei altercatii tatal mei a fost taiat la mana dreapta cu o coasa agresorul fiind si in stare de ebrietate...mentionez ca in urma taieturii tatal meu ... (vezi toată discuția)
Poate emite politia dosar penal pentru lovire fara spitalizare daca exista certificat medico legal care atestă lovirea?? AncaOfelia AncaOfelia Se poate face dosar penal de către poliție în urma unei plângeri si a unui certificat medico-legal care atestă că am echimoze , dar nu am nicio zi de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal art 371 nelu_tm nelu_tm Buna ziua! Am un prieten care a avut un eveniment neplacut si s-a trezit cu un dosar penal la politie art 371 noul cod penal. A venit cineva la poarta ... (vezi toată discuția)