avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Magistrati
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Magistrati

Buna ziua! O simpla intrebare: Ca magistrat ai dreptul sa ai si alte venituri? Cum ar fi sa detii o firma sau sa practici si alte activitati. :)
Cel mai recent răspuns: Radu9 , utilizator 21:30, 2 Septembrie 2014
Potrivit Legii nr. 303/2004,

Art. 6. Funcţiile de judecător, procuror, magistrat-asistent şi asistent judiciar sunt incompatibile cu orice alte funcţii publice sau private, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior, în condiţiile legii.
Art. 7. - (1) Magistraţilor le este interzis:
a) să desfăşoare activităţi comerciale, direct sau prin persoane interpuse;
b) să desfăşoare activităţi de arbitraj în litigii civile, comerciale sau de altă natură;
c) să aibă calitatea de asociat sau de membru în organele de conducere, administrare sau control la societăţi civile, societăţi comerciale, inclusiv bănci sau alte instituţii de credit, societăţi de asigurare ori financiare, companii naţionale, societăţi naţionale sau regii autonome;
d) să aibă calitatea de membru al unui grup de interes economic.

Nu știu dacă le sunt interzise și speculațiile (investițiile) la bursă.
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2014
Radu9, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdicțiile și restricțiile magistratului român Ermicioi Ermicioi Bună, am câteva întrebări în privința incompatibilitățiilor și interdicțiilor magistratului în România în ceea ce ține partea comercială: 1. ... (vezi toată discuția)
Calitatea de auditor de justitie in momentul in care esti admis la institut , calitatea de auditor de justie este incompatibila cu exercitare altei profesii?intreb deoarece chiar daca nu imi ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ajung procuror ioanabeny ioanabeny BUNA ZIUA SUNT JURIST DE 3 ANI DE ZILE SI AS VREA SA AJUNG PROCUROR DAR FARA SA MAI MERG LA INM (NU ESTE POSIBIL). AM INTELES CA SE POATE DOAR DAK AI 5 ANI ... (vezi toată discuția)