avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere minor- legea obliga parintele sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere minor- legea obliga parintele sa se angajeze?

Buna seara,
Va deranjez cu o intrebare. Daca fostul sot "nu lucreaza" si nu are un venit salarial din care sa plateasca pensia de intretinere in beneficiul minorului , legea il poate obliga sa se angajeze ? Tin sa precizez ca el de fapt lucreaza la firma tatalui sau, dar a fost scos din acte.. facand toate aceste lucruri din rea credinta :(


Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2014
Adinabb, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:36, 5 Septembrie 2014
Hotararea judecatoreasca pronuntata este executorie de drept.

o fi hotararea

judecatoreasca executorie .. dar daca nu are nimic pe numele lui ce executa ? findca tocmai pe asta se bazeaza unii parinti iresponsabili .. iar de muncit stiu sigur ca munceste dar la negru ..insa nu stiu exact unde pt ca isi tot schimba locurile de munca ...si nu am timp sa`l urmaresc..si nici sa pun un detectiv particular nu imi permit ..

as dori daca se poate sa`mi raspunda si mie cineva daca pentru cererea in instanta de suplinire a consimtamantului pt a putea iesi din tara cu , copilul este nevoie sa prezint bilete de calatorie sau de cazare ?
Da trebuie sa prezentati bilete de avion sau rezervare la hotel pt ca o astfel de cerere daca se admite va specifica clar perioada si destinatia.
mda.. va multumesc..inseamna ca este tot o lege sau ma rog..o ordonanta .. de rahat ca celelalte ..este tot in favoarea celui care nu vrea sa`si dea acordul.. pai poate merg la rude..la prieteni.. sau am rezervare telefonica la o vila si merg cu masina proprie .. si nu cu avionul.. in fine ... asta este Romania ..
Doamna, nu va pune nimeni sa va luati bilete de avion daca mergeti cu masina si sa stati la hotel daca aveti neamuri la destinatie.. ideea e sa probati ca ati cerut tatalui acordul si nu vi l-a dat si daca veti zice ca plecati in vacanta in excursie platita, ca aveti bilete de avion cumparate trebuie sa dovediti, daca ziceti ca va duceti la rude in Spania, ar trebui sa dovediti intr-un fel ca aveti neamuri acolo.
Practic sa stiti scopul, durata si destinatia calatoriei.
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna seara, am depus o plangere la politie pt abandon de familie, din feb 2014 nu am mai primit nici un ban cazul s-a clasat cu NUP, deoarece nu are loc de ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna alexandraralea alexandraralea Buna seara, Am divortat de sotul meu in 2014,avem custodie comuna,copilul are domiciliul stabilit la mine. Am ramas in relatii bune cu fostul sot,pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita anonima70 anonima70 Buna ziua!As avea o intrebare:ce pot sa fac daca tata copilului nu plateste pensia alimentara de 5luni?am apelet la un mediator dar nu sta de vorba cu el,nici ... (vezi toată discuția)