avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
LIVE, ACUM (500 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Oficializarea unei pedepse prescrise
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Oficializarea unei pedepse prescrise

Buna ziua,
Fratele meu a primit in 2002 o condamnare de doi ani pentru furt. Dar si-a intemeiat familie in Canada si nu e prea interesat sa revina in Romania.
Eu cred ca i s-a prescris deja pentru ca au trecut mai mult de 10 ani.
Imi poate spune cineva ce demersuri trebuiesc facute pentru ca prescrierea sa devina oficiala?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:31, 4 Septembrie 2014
Se poate angaja avocat pentru a deschide proces.
Doar dupa ce se va finaliza procesul veti putea afla sigur.
Avocatul va studia si dosarul desi va avea probleme...

E posibil sa aiba noroc dar sigur nu se poate sti decat atunci cand va avea hotarare de la instanta.
In proces procurorul va invoca si el ce are in apararea acuzarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Ionut Anonim Ionut Anonim In luna april mai 2016 mi s a facut ultima poprire pe salariulsalariu la firma X(in 13.042016 am schimbat locul de munca la firma Y)...in 12.03.2018 am primit ... (vezi toată discuția)
Incalcare sentinta judecatoreasca de catre executor alanss alanss Buna ziua! Am o decizie judecatoreasca de anulare a actelor de executare silita pentru un credit de nevoi personale. Pentru o luna executorul judecatoresc a ... (vezi toată discuția)
Prescrierea pedepsei laubalaur139 laubalaur139 buna ziua . am o mare problema, o condamnare de 7 ani, cu executarea pedepsei din sept 2001. au trecut cei 7 ani, au trecut si cei 5 ani, termen de prescriere ... (vezi toată discuția)