avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Amnistia fiscala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Amnistia fiscala

Buna seara!in perioada oct2010-august 2012 am fost in concediu crestere copil.in ultimile3 luni in care beneficiam de indemnizatie am realizat venituri la o firma de asigurari.
In prezent sunt in concediu crestere copil pentru a doua oara , indemnizatie din care ,cu acordul meu mi se opreste o suma de bani in vederea achitarii debitului inregistrat.
odata cu aprobarea acestei amnistii mi se vor mai opri banii sau nu?nu stiu exact daca ma incadrez.
va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2014
alina_mirela00, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:22, 26 Septembrie 2014
In prezent, legea a fost adoptata numai de catre Senat.

Nu avem cum sa stim exact ce va prevedea legea dupa promulgare, intrucat Senatul a modificat textul initial , iar Camera Deputatilor unde exista in prezent o are in dezbatere la comisii care pot aduce alte amendamente acesteia.
Buna seara!ma adresez celor care au cunostinte mai multe decat mine.....dupa ce a fost promulgata amnistia fiscala pentru mame si pensionari ...nu stiu daca ma avantajeaza in conditiile in care am obtinut si alte venituri in ultimile trei luni de indemnizatie fara sa anunt Ajpis.stie careva?va multumesc!
Legea este ambigua intrucat nu distinge clar situatiile de scutire de plata.

art.24 OUG 111/2010:
...
(3) În situaţia în care sumele încasate necuvenit cu titlu de indemnizaţii pentru creşterea copilului prevăzute la art. 2 alin. (2) şi (3) au drept cauză culpa persoanei care le-a încasat, materializată prin folosirea de către aceasta, cu intenţie, a unor documente despre care cunoştea că au fost eliberate cu nerespectarea legii, declararea de către aceasta a unor date neconforme realităţii sau nedeclararea unor informaţii, prevederile alin. (2) nu se aplică.
....

Art. VI din Legea 126/2014 :

În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 78 din 31 ianuarie 2011, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică în mod corespunzător.


Probabil in Normele de aplicare a acestor prevederi se va distinge clar ce semnificatie are sintagma "nedeclararea unor informatii".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind amnistia indemnizatiei materne danacla danacla Buna ziua, As dori sa stiu daca noua lege privind amnistia mamelor este valabila si pentru mine. Copilu a implinit 2 ani in iulie 2014 iar eu am inceput ... (vezi toată discuția)
Despre amnistia fiscala la mame Radulescu Adela Radulescu Adela Am beneficiat de indemnizatia de crestere al copilului iar in acelasi timp am realizat venituri suplimentare din activitatea de agent de asigurare, venituri in ... (vezi toată discuția)
Legea amnistierii mamelor cosminasirb cosminasirb Am observat ca aceasta lege este publicata in MO si ma intrebam daca eu beneficiez de prevederile ei.Am nascut in octombrie 2010 si in aprilie 2011 am semnat ... (vezi toată discuția)