avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea privind amnistia indemnizatiei materne
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea privind amnistia indemnizatiei materne

Buna ziua,

As dori sa stiu daca noua lege privind amnistia mamelor este valabila si pentru mine.
Copilu a implinit 2 ani in iulie 2014 iar eu am inceput serviciul in iunie 2014(legea care spune ca tatal trebuie sa stea 1 luna acasa).
In august eu inca primeam indemnizatia adica 920 ron in loc de 1200 ron cat primeam pana acum.Am mers la ei sa le comunic ca nu trebuia sa imi trimita indemnizatia deoarece am inceput serviciul in iunie.
In luna septembrie am primit decizie prin care mi se spune ca trebuie sa restitui suma de 1200 ron necuveniti in termen de 15 zile si integral.
Am posibilitatea cu noua lege sa nu achit aceasta suma sau sa o achit in rate?
Va multumesc.

Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2014
danacla, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:19, 26 Septembrie 2014
Legea de modificare a OUG 111/2010 nu a aparut inca in Monitorul Oficial.
In concluzie trebuie sa returnez banii??Multumesc.
Legea pentru modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, precum și pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlu de indemnizație pentru creșterea copilului este Legea nr.126/2014 .

Legea va intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei.

Forma trimisa la promulgare si care va aparea in Monitorul Oficial o gasiti aici
[ link extern ]

Inc oncluzie ma puteti ajuta cu un raspuns la intrebarea daca trebuie sa platest sau nu in baza Legii nr.126/2014?Va multumesc.
Dvs ati anuntat in scris AJPIS ca ati inceput serviciul ?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil si amnistia fiscala mame andi_gabriela andi_gabriela Buna ziua, am primit de curand o instintare de la Agentia pt plati si inspectie sociala, privind recuperarea unor sume platite necuvenit, cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie crestere copil cristinam1234 cristinam1234 Buna ziua, In iulie am primit o decizie de la AJPIS, prin care mi se spune ca treb sa restitui indemnizatia crestere copil incasata, pentru ca am incasat ... (vezi toată discuția)
Amnistie fiscala mariantonietta mariantonietta Buna Ziua, Referitor la amnistia fiscala ,vreau sa va intreb daca sunt scutita la returnarea indemnizatiei de crestere copil. In luna acesta am aflat ca ... (vezi toată discuția)