avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare cmi art 61 lit.c, este nevoie de termen de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare cmi art 61 lit.c, este nevoie de termen de preaviz de 20 zile?

B-)Buna seara,
o salariata imi aduce pe data de 03.09.2014 Decizie medicala de capacitate de munca grad 3 cu diagnostic- tulburare anxios depresiva,epilepsie vasculara tardiva,-
salariata este angajata cu norma intraga -8 ore/zi femeie de serviciu la asoc. de proprietari.Va rog sa mi spuneti daca unitatea hotareste incetarea in baza art 61 lit c,deoarece nu dispune de un loc de munca corespunzator pentru ea si nici de un post vacant pentru timp de lucru de 4 ore/zi,este legala decizia de incetare?
Salariata ne ameninta ca va ataca decizia in instanta, ce sanse de cistiga are?
In cazul incetarii CMI conf art 61 alin c este necesar si preavizul de 20 zile lucratoare?
va multumesc anticipat
astept raspuns cit mai urgent pa adresa de email
Cel mai recent răspuns: sorina1965 , utilizator 09:08, 4 Septembrie 2014
1. Art.75 (1) C.mun. - Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.

2. Art.76 .mun.
Decizia de concediere se comunica salariatului in scris si trebuie sa contina in mod obligatoriu:
a) motivele care determina concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de prioritati, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai in cazul concedierilor colective;
d) lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate si termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru a ocupa un loc de munca vacant, in conditiile art. 64.

3. Daca nu exista locuri de munca vacante , angajatorul va face o astfel de mentiune in decizia de concediere.
Legalitatea sau nelegalitatea unei decizii de incetare a c.i.m. o constata instanta de judecata.

4. Nimeni nu poate sa spuna exact care sunt sansele intr-un astfel de litigiu fie ale salariatei ,fie ale angajatorului.
Va multumesc
informatia imi este de ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim - decizie medicala asupra capacitatii de munca grad iii anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati: o salariata este in concediu medical pana pe 13.12.2013 inclusiv si tot azi, 13.12.2013, a primit decizia medicala asupra ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere lalar lalar In conditiile concedierii din motive care nu tin de persoana salariatului, respectiv desfiintarea postului, este obligat angajatorul sa comunice in decizia de ... (vezi toată discuția)
Preaviz ContSters57986 ContSters57986 Sotia mea lucreaza ca vinzator la o societate de panificatie si azi a fost obligata verbal de catre administratorul societati sa treaca la procesul de ... (vezi toată discuția)