avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de concediere

In conditiile concedierii din motive care nu tin de persoana salariatului, respectiv desfiintarea postului, este obligat angajatorul sa comunice in decizia de concediere lista posturilor disponibile din unitate?
Cel mai recent răspuns: lalar , utilizator 09:12, 7 Decembrie 2011
In cazul concedierilor colective.
lalar a scris:

In conditiile concedierii din motive care nu tin de persoana salariatului, respectiv desfiintarea postului, este obligat angajatorul sa comunice in decizia de concediere lista posturilor disponibile din unitate?



1. In cazul in care concedierea se dispune pentru motivele prevazute la art. 61 lit. c) si d), precum si in cazul in care contractul individual de munca a incetat de drept in temeiul art. 56 alin. (1) lit. e), angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii. ..art.64 alin.1 C.mun.

2. Art. 65 C.mun. nu reglementează în sarcina angajatorului obligaţiile de diligenţă de a oferi salariatului care urmează a fi concediat un alt loc de muncă vacant.

3. Art. 76. C.mun.
Decizia de concediere se comunica salariatului in scris si trebuie sa contina in mod obligatoriu:
a) motivele care determina concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de prioritati, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai in cazul concedierilor colective;
d) lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate si termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru a ocupa un loc de munca vacant, in conditiile art. 64.
Va multumesc pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie concediere anisu anisu daca a fost intocmita o decizie de concediere care prevede un termen de preaviz de 20 zile lucratoare la finalul termenului de preaviz se intocmeste o alta ... (vezi toată discuția)
Concediere cu art 61 lit d adipro adipro Daca in CIM perioada de proba este de 90 de zile, dar in dreptul ei spatiul cu perioada este necompletat, poate fi vorba si despre preaviz? (vezi toată discuția)
Incetare cmi art 61 lit.c, este nevoie de termen de preaviz de 20 zile? sorina1965 sorina1965 B-)Buna seara, o salariata imi aduce pe data de 03.09.2014 Decizie medicala de capacitate de munca grad 3 cu diagnostic- tulburare anxios depresiva,epilepsie ... (vezi toată discuția)