avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... personal contractual sau functionar public?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

personal contractual sau functionar public?

Buna ziua, am o rugaminte. Am fost angajat la o primarie in baza unui contract de munca cu jumatate de norma, cu mentiunea ca nu sunt functionar public ci personal contractual, insa acum cateva zile cei de la resurse umane au venit sa completez declaratia de avere. Avand in vedere ca nu sunt functionar public...am o obligatie in sensul acesta? Trebuie sau nu sa completez declaratia? Puteti sa-mi spuneti va rog care este baza legala?


Va multumesc anticipat



Cel mai recent răspuns: dborsanu , utilizator 12:41, 20 Mai 2009
Stiu ca toate persoanele care lucreaza in institutiile publice trebuie sa completeze aceste declaratii de avere.
Legea 144/2007, cap V art 39 prevede ca pers cu functii de conducere si control, precum si funct publici, inclusiv cei cu statut special, care isi desfasoara activit in cadrul autorit publ centr sau locale, sau, dupa caz, in cadrul tuturor instit publ.

Dupa cum ati mentionat, fiind ang cu 1/2 norma, nu cred ca era functie de conducere; deci daca erati contractual, doar daca lucrati in control depuneti decl de avere si interese, DACA NU, NU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de la ani Videodek Videodek Sunt referent la DSP , am primit un PVCC (amenda), de la ANI, pentru faptul ca , conform legii 144/2007 , art.44, aln. 2 , nu am depus la timp declaratia pe ... (vezi toată discuția)
Declaratii de avere si de interese -personal contractual ciancu ciancu As dori sa-mi spuneti daca intr-o instituşie publica personalul contractual - de exemplu soferi, muncitori, personalul imbarcat pe nave ...sunt obligaţi să ... (vezi toată discuția)
Declaratie de avere functionar public cu functie de executie ela76 ela76 In cazul in care sunt functionar public fara functie de conducere, pot fi obligat sa depun declaratia de avere sau doar cei cu functii de conducere au aceasta ... (vezi toată discuția)