avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Declaratie de avere functionar public cu functie de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Declaratie de avere functionar public cu functie de executie

In cazul in care sunt functionar public fara functie de conducere, pot fi obligat sa depun declaratia de avere sau doar cei cu functii de conducere au aceasta obligatie? Care act normativ stabileste aceasta obligatie si care este sanctiunea pentru nedepunerea declaratiei de avere in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 19:02, 10 Februarie 2012
DA !
LEGEA 176/2010
Art.1
31. persoanele cu functii de conducere si de control, precum si functionarii publici, inclusiv cei cu statut special, care isi desfasoara activitatea in cadrul tuturor autoritatilor publice centrale ori locale sau, dupa caz, in cadrul tuturor institutiilor publice;
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
gordius, utilizator
Ati auzit de statutul functionarilor publici (care este in bibliografia obligatorie la fiecare concurs), lege care vi se aplica si dvs. ?#-o

LEGE nr. 188 din 8 decembrie 1999 privind Statutul funcţionarilor publici

ART. 47
(1) Funcţionarilor publici le este interzis să solicite sau să accepte, direct sau indirect, pentru ei sau pentru alţii, în considerarea funcţiei lor publice, daruri sau alte avantaje.
(2) La numirea într-o funcţie publică, precum şi la încetarea raportului de serviciu, funcţionarii publici sunt obligaţi să prezinte, în condiţiile legii, conducătorului autorităţii sau instituţiei publice declaraţia de avere. Declaraţia de avere se actualizează anual, potrivit legii.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce raspundere atrage nerespectarea indatoririlor functionarilor publici? alealex alealex Am rugamintea daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns referitor la un exemplu sau poate doua de indatoriri ale functionarului public si ce fel de ... (vezi toată discuția)
Declaratii de avere si de interese -personal contractual ciancu ciancu As dori sa-mi spuneti daca intr-o instituşie publica personalul contractual - de exemplu soferi, muncitori, personalul imbarcat pe nave ...sunt obligaţi să ... (vezi toată discuția)
Juramant functior public blackjack blackjack A depus cineva juramantul? Daca da, cum se procedeaza, deoarece eu si colegii mei nu am depus acest juramant. (vezi toată discuția)