avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cine plateste executorul
Discuție deschisă în Executare silită

Cine plateste executorul

Buna ziua,am castigat in instanta un drept banesc ce mi se cuvenea,cei de la serviciu nu au fost de acord,am apelat la executorul judecatoresc si a fost blocat un cont,acum da,sunt de acord sa mi dea banii ce mi se cuvin dar sa platesc eu executorul judecatoresc,e legal acest lucru,tin sa mentionez ca au mai fost cazuri similare dar unitatea(institutia)a platit executorul.
Va rog un raspuns legal in legatura cu acest caz,va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:45, 5 Septembrie 2014
Onorariul executorului se va plati de catre dvs, iar acesta se poate recupera de la angajator sub forma cheltuielilor de executare.
Acest lucru ar presupune un alt proces prin care sa solicite recuperarea debitului privind cheltuielile de executare?
Procedura de stabilire a cheltuielilor de executare
- executorul judecătoresc emite o încheiere, pe baza dovezilor prezentate de partea interesată, în condiţiile legii.
• Încheierea de stabilire a cheltuielilor de executare se dă fără citarea părţilor, se comunică acestora, este executorie de drept şi poate fi atacată numai cu contestaţie la executare, în termen de 5 zile de la comunicare (art. 656 alin. 3 coroborat cu art. 714 alin. 2 NCPC).
• Excepţii - cheltuielile de executare se stabilesc pe bază de proces-verbal - art. 849, art. 889, art. 893 alin. 2, art.899.
- art. 665 alin. 4 teza finală NCPC - încuviinţarea executării silite se extinde şi asupra titlurilor executorii care se vor emite de executorul judecătoresc în cadrul procedurii de executare silită încuviinţate.
- executorul judecătoresc va întocmi o încheiere şi pentru cheltuielile aferente etapei prealabile înregistrării cererii şi deschiderii dosarului de executare, încheiere ce constituie titlu executoriu în acelea şi condiţii ale art. 669 alin. 6 NCPC.
([ link extern ] )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita- incuviintare executare silita de catre instanta kennya kennya buna ziua m-am judecat pt un teren si am castigat sentinta fiind irevocabila.am mers la un executor pe 19 ian si pana in momentul de fata nu am intrat in ... (vezi toată discuția)
Termen atac pv cheltuieli executare bej Carla71 Carla71 Care este termenul de atac, temeiul de drept (si la ce instanta) al procesului verbal de cheltuieli de executare silita intocmit de executorul judecatoresc? (vezi toată discuția)
Momentul inceperii executarii silite in ncpc Ioana Carp Ioana Carp Avand in vedere deschiderea sectiunii privind NCPC, as vrea sa stiu opinii privind cand incepe o executare silita conform noului cod. Dilema mea provine de ... (vezi toată discuția)