avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pieton lovit de ambulanta pe trecere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pieton lovit de ambulanta pe trecere

buna ziua.Impreuna cu sotia mea am fost loviti pe trecerea de pieton de o ambulanta care nu avea semnale sonore.Mai mult dupa ce am fost loviti au incercat sa ne convinga sa nu mergem la spital pt ca iei au un caz si se grabesc.Dupa ce eram lovit si cazut la pamant medicul de pe ambulanta ma ridicat ca pe un sac de jos neacordadumi primul ajutor cum se cuvenea adik sa ma ia cu targa si sa imi puna un guler astfel punandumi mai mult viata in pericol atat mie cat si sotie mele cu care a procedat la fel. Multumesc lui d-zeu am scapat cu cateva contuzii si cu o sperietura eu iar sotia aleganduri si cu ceva leziuni interne care nu au necesitat internare .Totusi nu vrea sa il las nepedepsiti pen tru atitudinea care au avuto fata de noi si nu vrea ca altii sa aiba parte de acelasi tratament .Ce ma sfatuiti sa fac ??va multumesc si astept raspunsuri
Cel mai recent răspuns: steledan87 , utilizator 18:11, 9 Septembrie 2014
puteti face o plangere penala pt parasirea locului accidentului
Poate fi angajata raspunderea penala pentru parasirea locului accidentului.

Art. 338
Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia
(1) Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.

(3) Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:
a) în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;
b) conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului;
c) conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie pe a cărei rază de competenţă s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare;
d) victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

nu au putut sa paraseasca locul accidentului pt ca am avut norocul sa fie in zona un echipaz de politiie cu radar care au luat marturii de la martorii si cu ajutorul caruia politia rutiera a intocmit procesul verbal
Va puteti adresa instantei civile, pentru pretentiile financiare pe care le aveti.
rezolv ceva daca ii fac medicului plangere penala pentru neglijenta in serviciu?Sau o fac degeaba nu il va afecta cu nimica?

Alte discuții în legătură

Accident cu victima si parasirea locului accidentul Ana Veisa Ana Veisa Buna ziua , In cazul uni accident in care victima este putin zgaraiata pe picior si este si minora si nu a vrut sa sune la politie si salvare , dar adultii ... (vezi toată discuția)
Am fost implicat într-un accident de circulație dar am plecat înainte de sosirea poliției. m-am împăcat cu victima, ce mi se poate întâmpla? ContSters469787 ContSters469787 Buna ziua am fost implicat intr-un accident de circulatie pe carosabil era zapada afara ningea vizibilitate redusa un autoturism era stationat pe carosabil ... (vezi toată discuția)
Accident Sorin sam Sorin sam Am acrosat un biciclist pe trecerea de pietoni,urmari fiind doar zgarieturi si fara pagube materiale: adica bicicleta Nu a fost lovita si nici masina... Am ... (vezi toată discuția)