avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pieton lovit de ambulanta pe trecere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pieton lovit de ambulanta pe trecere

buna ziua.Impreuna cu sotia mea am fost loviti pe trecerea de pieton de o ambulanta care nu avea semnale sonore.Mai mult dupa ce am fost loviti au incercat sa ne convinga sa nu mergem la spital pt ca iei au un caz si se grabesc.Dupa ce eram lovit si cazut la pamant medicul de pe ambulanta ma ridicat ca pe un sac de jos neacordadumi primul ajutor cum se cuvenea adik sa ma ia cu targa si sa imi puna un guler astfel punandumi mai mult viata in pericol atat mie cat si sotie mele cu care a procedat la fel. Multumesc lui d-zeu am scapat cu cateva contuzii si cu o sperietura eu iar sotia aleganduri si cu ceva leziuni interne care nu au necesitat internare .Totusi nu vrea sa il las nepedepsiti pen tru atitudinea care au avuto fata de noi si nu vrea ca altii sa aiba parte de acelasi tratament .Ce ma sfatuiti sa fac ??va multumesc si astept raspunsuri
Cel mai recent răspuns: steledan87 , utilizator 18:11, 9 Septembrie 2014
Se va face ancheta, medicul va declara ca pacientul din ambulanta era in stare grava, in timp ce starea dvs. nu era in pericol, iar in final, probabil ca va fi amendat,ori i se va taia din salariu, pe o perioada de cateva luni... Cel mai indicat ar fi sa va adresati instantei de judecata, asa cum v-a sugerat colega mea, mai devreme.
si in cazul soferulu cum sa procedez ? Depun plangera penala?
Pietonii sunt obligati sa acorde prioritate de trecere ambulantelor atunci cand sunt in misiune. Daca in ambulanta era o persoana in stare grava conducatorul ambulantei trebuia sa circule cu semnalele luminoase si sonore pornite pentru a avertiza pe ceilalti participanti la trafic ca sunt obligati sa-i acorde prioritate de trecere.
ing. Ioan Ciobanu
in primul rand in ambulanta nu era nici o persoana iar in al doilea rand ambulanta nu avea semnale sonore pornite.Iar din cate stiu eu ca si canducator auto esti obliagat sa incetinesti la trecera de pietoni.In cazul meu abulanta a trecut cu viteza pe langa masinile care oprisera la trecere care nici el nu au dat nici un semn care fii sezizat venirea unei ambulante, nu sau dat in dreapta nu au dat semnale dreapta sau sa se puna pe avarii.Ce a facut soferul de ambulanta mi sa parut o smecherie ieftina care o fac des soferii de ambulanta,plus comportamentul dupa mi sa parut o lipsa de profesionalism total si de bun simnt fata de semenii sai.(Sa ma ridici ca pe un sac de jos sa uiti ca esti cadru medical si sa acorzi primul ajutor cum trebuiaie adica soferul a vrut sa ma omoare si cadrul medical vroia sa se asigure ca mor sigur la modul cum mi_a acordat primul ajutor,puteam sa am leziuni interne ,fracturi pur si simplu nu ia interesat pe iei ii interesa sa scape mai rpd de mine tot ma intrebau daca vreau sa merg la spital sau sa semnez ca nu merg ca iei au caz si se grabesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu victima si parasirea locului accidentul Ana Veisa Ana Veisa Buna ziua , In cazul uni accident in care victima este putin zgaraiata pe picior si este si minora si nu a vrut sa sune la politie si salvare , dar adultii ... (vezi toată discuția)
Am fost implicat într-un accident de circulație dar am plecat înainte de sosirea poliției. m-am împăcat cu victima, ce mi se poate întâmpla? ContSters469787 ContSters469787 Buna ziua am fost implicat intr-un accident de circulatie pe carosabil era zapada afara ningea vizibilitate redusa un autoturism era stationat pe carosabil ... (vezi toată discuția)
Accident Sorin sam Sorin sam Am acrosat un biciclist pe trecerea de pietoni,urmari fiind doar zgarieturi si fara pagube materiale: adica bicicleta Nu a fost lovita si nici masina... Am ... (vezi toată discuția)