avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victima si parasirea locului accidentul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victima si parasirea locului accidentul

Buna ziua ,
In cazul uni accident in care victima este putin zgaraiata pe picior si este si minora si nu a vrut sa sune la politie si salvare , dar adultii din familia ei au sunat , iar eu am parasit locul accidentului inainte sa vina politia rutiera pentru ca asa a spus politia locala si am si martori care au auzit, ce masuri se iau? Ce pedeapsa se da?
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 16:00, 7 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 338 CP
Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia
(1) Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.

3) Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:
a) în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;
b) conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului;
c) conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie pe a cărei rază de competenţă s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare;
d) victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Din cate spuneti dvs. ati plecat la indicatiile politiei locale. Poliția locală va identificare deja? Deci nu puteti fi sancționat pentru aceasta infracțiune.
În ce condiții ati lovit persoana minora? Era pe trecere pietoni?
Ultima modificare: Duminică, 5 Noiembrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Nu era pe trecerea de pietoni.era pe un drum de tara.si da!am plecat la ordinul domnului politai.am si martori care erau langa mine si au auzit ca mia zis domnu politai sa plec si sa vin a doua zi la postu de politie.
Fata a fost dusa la spital si a venit in scurt timp inapoi.
Nici minora si nici parintii acesteia nu a dat nici o declaratie impotriva mea.si a trecut mai mult de 90 de zile de cand sa intamplat...
Ce trebuie sa fac sami dea permisu inapoi?
Multumesc anticipat
Mau identificat.leam dat permisu si buletinu si abia dupa cateva zile mia dat buletinu inapoi politia rutiera.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil s-a întocmit dosar penal si dvs , pe durata cercetărilor și până la soluționarea cauzei puteti solicita prelungirea dovezii de circulație
De cand sa intamplat accidentu mia dat dovada fara drept de conducere.

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului Florin Alexa Florin Alexa Bună ziua am și eu o întrebare, am condus o mașină cu numere roșii expirate pe un drum judetean și am lovit o persoana care mergea pe sensul meu de ... (vezi toată discuția)
Dosar fuga de la locul accidentului scorpionul10 scorpionul10 Daca am fost scos de sub urmarie penala pentru vatamare din culpa(victima a avut 3 zile ingrijiri), se justifica inca mentinerea incadrarii de fuga de la ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima (2-3 zile de ingrijiri medicale) cu parasirea locului accidentului dany060390 dany060390 Buna ziua. Am comis un accident de circulatie in fata de 14 oct. In urma efectuarii manevrei de mers cu spatele am lovit o vecina pe care nu am sesizat-o,apoi ... (vezi toată discuția)