avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere colectiva

buna seara! la societatea la care lucrez se fac concedieri colective!
criteriul prioritar spune la pct b ca vor fi afectati salariatii care indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta
un sef de serviciu indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta , dar postul sau nu este afectat de disponibilizare!
trebuie sa fie concediat sau nu?
se aplica criteriul prioritar pentru toti salariatii societatii...... sau faptul ca nu i se desfiinteaza postul nu are nicio treaba cu faptul ca indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2014
snegrisoiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:22, 6 Septembrie 2014
buna seara,

recomandabil este sa se verifice in prealabil si conditiile prevazute in contractul colectiv la nivel de ramura si contractul colectiv la nivel de companie (daca exista), precum si regulamentul intern HR/alte politici interne HR ale companiei

seara buna!
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2014
Maria Munteanu, Avocat
este o companie cu capital majoritar de stat care concediaza 2500 salariati!!
eu intreb care este ordinea? fiiind criteriu prioritar faptul ca ocupantului postului(nu neaparat functie de conducere) indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta , chiar daca postul sau nu este desfiintat, salariatul care indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta poate fi disponibilizat?
sau faptul ca nu are postul desfiintat , poate ramane in servici chiar daca indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta ?????

Criteriile sunt aplicabile numai pentru posturile care se desfiinteaza ,nu si pentru celelalte.
Prin Hot AGA se stabilesc functii/posturile care urmeaza sa fie supuse restructurarii si numarul de angajati care urmeaza a fi concediati si care ocupa aceste functii. Criteriile mentionate de dvs se utilizeaza pentru a se stabili individual angajatii care indeplinesc conditiile pt concediere, in situatia in care numarul celor supusi procedurii de concediere e mai mic decat numarul total de angajati care ocupa functiile respective.
ok. dar este corect ca cel care indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta sa nu fie afectat de concediere , iar cel de 40 ani sa fie disponibilizat?
fiind societate de stat ....posturile care urmeaza sa fie desfiintate sunt stabilite arbitrar...cumva!

Alte discuții în legătură

Revenire cu probleme din ccc Andu_Cata Andu_Cata Buna ziua, Sunt in concediul pentru cresterea si ingrijirea caopilului in varsta de pana la 2 ani. Pe postul meu a fost initial angajata o persoana pe ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma urgent , va rog mult! cosmin2009 cosmin2009 Este legala disponibilizarea unui angajat care mai re aprox 5 luni pana la pensie ? Multumesc anticipat de raspuns! (vezi toată discuția)
Pensionar concediere colectiva mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com Buna ziua, suntem in valtoarea concedierilor colective, au fost identificate posturile ce vor fi desfiintate, urmeaza sa identificam si salariatii. Vreau sa ma ... (vezi toată discuția)