avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren agricol extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren agricol extravilan

In ce termen limita pot face vinzarea terenului daca un preemtor legal imi ofera pretul cerut, imediat dupa publicarea ofertei de vinzare la primarie?
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 18:35, 10 Septembrie 2014
Angi1977 a scris:

In ce termen limita pot face vinzarea terenului daca un preemtor legal imi ofera pretul cerut, imediat dupa publicarea ofertei de vinzare la primarie?


Trebuie sa asteptati 30 de zile.

Art. 6 alin. (2) In termen de o zi lucratoare de la data inregistrarii cererii, primaria are obligatia sa afiseze timp de 30 de zile oferta de vanzare la sediul sau si, dupa caz, pe pagina de internet a acesteia.

Art. 7 alin (2) In cazul in care, in termenul de 30 de zile prevazut la art. 6 alin. (2), mai multi preemptori de rang diferit isi manifesta in scris intentia de cumparare, la acelasi pret si in aceleasi conditii, vanzatorul va alege, cu respectarea prevederilor art. 4, preemptorul, potential cumparator, si va comunica numele acestuia primariei

alin. (3) In cazul in care, in termenul de 30 de zile prevazut la art. 6 alin. (2), mai multi preemptori de acelasi rang isi manifesta in scris intentia de cumparare si niciun alt preemptor de rang superior nu a acceptat oferta, la acelasi pret si in aceleasi conditii, vanzatorul va alege dintre acestia si va comunica numele acestuia primariei

alin. (4) In cazul in care, in termenul de 30 de zile prevazut la art. 6 alin. (2), un preemptor de rang inferior ofera un pret superior celui din oferta de vanzare sau celui oferit de ceilalti preemptori de rang superior lui care accepta oferta, vanzatorul poate relua procedura, cu inregistrarea ofertei de vanzare cu acest pret, cu preemptorii de rang superior

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de preemtiune Dragos1109 Dragos1109 Buna ziua, Revin la dvs cu o intrebare - schita topografica stereo 70 - plan vizat de OCOT - categoria de folosinta a ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arenda teren extravilan Kuntay Musa Kuntay Musa Am incheiat un contract de arenda, eu fiind proprietarul. Arendasul a dorit sa cumpere terenul. De la bun inceput arendasul taraganeaza sub diferite motive ... (vezi toată discuția)
Formalitati de indeplinit la vanzare teren extravilan shoni17 shoni17 Buna ziua! Doresc sa vand o suprafata de teren agricol - extravilan, cultivat cu vita de vie. Va rog sa-mi comunicati ce formalitati am de ... (vezi toată discuția)