avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Rectificativa la declaratia 394
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Rectificativa la declaratia 394

Buna ziua, am o problema, in urma unui control s-a depistat ca nu a fost declarat o factura in declaratia 394. Nu stiu ce s-a intimplat deoarece in jurnalul de vanzari exista. Problema este ca am fost sa depun o rectificativa si mi s-a spus ca trebuie sa platesc o amenda de 12 000 lei. Ce pot sa fac sa nu se plateasca aceasta suma mare, deoarece nu am pagubit statul cu nimic?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: babio , utilizator 08:25, 8 Septembrie 2014
Daca prima declaratie a fost depusa in termen, nu ar trebui sa va dea amenda la depunerea celei de-a doua.

De ce nu o depuneti pe net cu semnatura electronica?
Declaratia este din 2009 si nu merge pe net
Cum sa procedez daca nu pot depune online rectificativa?
Acum am citit cu mai multa atentie.

Sa-mi spuneti daca am inteles bine. Controlul de la fisc vine si constata ca o factura nu a fost raportata in D394. Probabil, apare in jurnale deoarece ati primit-o mai tarziu iar D394 era deja depusa iar in D300 ati inregistrat-o pe regularizari. De nu nu au dat amenda cei de la control si v-au trimis s-o depuneti? Pentru ca nu era cazul?! Eu asa cred.

Asa cum spuneti, nu s-a creat niciun prejudiciu, ati fost bineintentionat si ati depus D394 in termen iar acum faceti corectia.

Dvs. in ce calitate ati abordat subiectul? Sunteti administratorul sau contabilul societatii?
Sunt contabila, da apare in jurnal si in declaratia 300 in luna respectiva doar din declaratia 394 lipseste, poate a fost codul fiscal gresit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte gãsite dupã depunerea declarațiilor Qimer Qimer Mi-au fost predate azi mai multe facturi din luna septembrie, dar între timp am depus declaratiile 300 și 100 (cu depunere trimestrială). Care ar fi ... (vezi toată discuția)
Rectificativa la d394 Neliamanea Neliamanea Buna ziua! Ulterior depunerii D300 si D394 pentru luna ianuarie am mai primit o factura aferenta aceleasi luni. As vrea sa stiu daca pot sa declar in luna ... (vezi toată discuția)
Facturi dublate eda_68 eda_68 Buna ziua . Am inregistrat la achizitii in luna iulie (copie )fa 102030/07.07.2015 - 2000 lei iar in luna august am primit originalul din luna iulie pe ... (vezi toată discuția)