avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Imprumut primarie de la o persoana juridica
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Imprumut primarie de la o persoana juridica

Buna ziua! As dori sa stiu daca o primarie poate sa incheie un contract cu o persoana juridica prin care imprumuta de la aceasta o suma de bani, fara dobanzi sau alte costuri. Va rog sa precizati daca exista reglementari legale care sa permita acest lucru, eventual procedura (pasii) si trimiteri la prevederile in vigoare.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Luminita84 , utilizator 13:31, 10 Septembrie 2014
Nu se poate. Firmele nu pot acorda imprumuturi intrucat nu au prevazut acest lucru in obiectul de activitate (nu sunt banci).
Singurul caz in care pot acorda este cazul partilor afiliate (doua societati affiliate printr-o detinere de cel putin 25% a uneia de catre cealalta) si se pot face cu dobanda legala!! Fara dobanda nu se poate, intrucat societatea trebuie sa faca un profit conform legii.
Buna ziua!
O intrebare: domeniul de activitate nu presupune ca activitatea sa fie generatoare de venituri, asa cum se intampla in cazul bancilor? daca o firma imprumuta, in caz singular, fara sa perceapa nici un comision sau dobanda, se considera ca desfasoara o activitate care nu este prevazuta in statutul societatii?
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Entitati afiliate DANNUTZA85 DANNUTZA85 Buna ziua. In cadrul unei persoane juridice romane si o persoana juridica straina care au acelasi administrator, este posibil un imprumut din partea persoanei ... (vezi toată discuția)
Creditare societate gociuelena6@gmail.com gociuelena6@gmail.com Buna ziua, Administratorul meu are trei societati , intrebarea este poate lua bani lua bani de la o societate unde are soldul de casa mare si credita cealalta ... (vezi toată discuția)
Creditare societate ccomerciala Torahus Torahus CIne poate credita un SRL? O poate face o persoana juriddica ce nu este asociat si nici societate bancara sau cu activitate de creditare? Multumesc! (vezi toată discuția)