avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu moartea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu moartea

vreu..sa stiu cum.. asi proceda ....unelor fape care sunt amnintat tot tinpul cu morte,, si eu si copilul meu si,,,batuti tot tinpul de catre niste romi ,,,cu procedez sa fiu lastat in pace sa nu se mai aropie de noi cu niciun chip..sa le interzica sa nu ne mai ameninte cu fel si fel de amnintari care sunt forte agravante.din cauza asta...am. ajuns sa stau in casa de 2 ani nu pot.. ies din casa dect pana la magazin .. care vine si la gem si ma ameninta ca intra peste mine in casa dintre care sau intanplat de cateva ori ...faptului ca nu vreu sa fiu prieten cu ei si ca nu vreu sai bag in sema de aceia sunt tot tinpul injurat amnintat mia batut copiilul si pe mine iar sera asta am fost amnitat spunandui la copil daca mai traiesc ca nu o sa mai traiesc cum o,, da de mine de 3 ani traiesc in acest stres batut talarit iar politia nu face nimic ca sunt multi si le tema si lor vreu sa stiu unde sa ajunc..sincer mam saturat mam inbolavit am ajuns sa ma gandesc,, la singura solutie,,sa ma spanzur dar mie tema ca copiilul meu sa nu ajunga sclavul lor sunt lucrur forte grave care nu le pot spune prin ce trec ieu si copilul meu am ajus la culmea rabdari cum procedez am ajus la disperare va rog frumos un raspuns vreu sa stiu cum pot fi lasat in pace un raspuns corect ce pot face in situatia aceasta sa fiu linistit si ieu si copilul meu va multumesc forte mult vreu sa stiu cum sa procedes o asemena de infractiuni care le trec de ceva tinp...
Ultima modificare: Duminică, 7 Septembrie 2014
w1d3c4s5, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 11:57, 7 Septembrie 2014
faceti o plagere superiorilor politistilor , sau mai bine direct la primprocuror (detalii gasiti pe net) , specificand ca ati depus plangere la politie , iar acestia nu au luat nici o masura . puneti plangerea in plic , trimiteti plicul cu confirmare de primire , acelei plangeri va fi dat un nr. de inregistrare , dupa care , sa vedeti ca politistilor din zona dumneavoastra nu o sa le mai fie frica (ca sunt multi romi) , si veti vedea ca se vor lua masuri , si vor fi "curentati" cu amenzi de la cel mai mic pana la cel mai mare rom . dupa vreo 2-3 actiuni de acest fel (din partea militienilor), romii se vor linisti...
ContSters324606, utilizator
si daca in acest caz intra peste mine in casa si ma taie sau face ce facut pana acum mia dat intrdictie sa mai ies din casa si sa fac plata ca iei au platit amenzi sau sa ies din casa sa se mute ei orcum ieu sunt sigur ca se intanpla ceva finca sunt persone carei stie tot judetul in in telormani si le e tema rau dar totusi ma gandesc la copil iar politia spune de martor si nimeni nare curajul sa puna martori cu tote ca poliia i cunoste intelegeti dunevostra pe mine ma intreseza daca pote da o declaratie in fata unui procuror tint indelungat sa nu se mai apropie de mine cum e si in alte tari asta nu stiu daca se pote si cum se procedeza
w1d3c4s5, utilizator
INFRACŢIUNI CONTRA LIBERTĂŢII PERSOANEI
Art. 193
Ameninţarea

Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Cod penal actualizat prin:
Lege nr. 278/2006 - pentru modificarea şi completarea Codului penal, precum şi pentru modificarea şi completarea altor legi din 4 iulie 2006, Monitorul Oficial 601/2006;

Detalii: [ link extern ]

Violarea de domiciliu

Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, sau refuzul de a le părăsi la cererea acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 4 ani.
În cazul în care fapta se săvârşeşte de o persoană înarmată, de două sau mai multe persoane împreună, în timpul nopţii sau prin folosire de calităţi mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
Pentru fapta prevăzută în alin. 1, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Cod penal actualizat prin:
Lege nr. 169/2002 - privind modificarea şi completarea Codului penal, a Codului de procedură penală şi a unor legi speciale din 10 aprilie 2002, Monitorul Oficial 261/2002;

Şantajul

Constrângerea unei persoane, prin violenţă sau ameninţare, să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, dacă fapta este comisă spre a dobândi în mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Când constrângerea constă în ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată, pentru soţul acesteia sau pentru o rudă apropiată, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

acestea sunt doar 3 din capetele de acuzare despre care povestiti. nu cred ca politiei ii este frica sa intrevina , ca ei au "spatele acopetit" , cred ca ati auzit de mascati ....posibil sa fie si atceva la mijoc de nu vor sa ia masuri...eu personal nu am auzit pana acum ca politaiului ii este frica ...sa se faca cofetar sau frizer , daca in politie nu se descurca .
cred ca este ceva legat si de vreo intelegere cu respectivii , si asta nu poate sa insemne decat :

Luarea de mită

Fapta funcţionarului care, direct sau indirect, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase sau nu o respinge, în scopul de a îndeplini, a nu îndeplini ori a întârzia îndeplinirea unui act privitor la îndatoririle sale de serviciu sau în scopul de a face un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
Fapta prevăzută în alin. 1, dacă a fost săvârşită de un funcţionar cu atribuţii de control, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.
Banii, valorile sau orice alte bunuri care au făcut obiectul luării de mită se confiscă, iar dacă acestea nu se găsesc, condamnatul este obligat la plata echivalentului lor în bani.

iar daca cumva se poate ajunge sa se demonstreze acest fapt ...va fi mult mai grav pentru politisti . bineinteles , trebuie dovezi solide in aceast sens .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj si amenintare blueelf08 blueelf08 Exista in codul penal vreun articol care sa pedepseasca santajul si amenintarea? Pentru ca deja nu mai suport sa fiu santajata si amenintata fie prin sms, fie ... (vezi toată discuția)
Termen plangere penala mahmoudcluj mahmoudcluj exista termen de 2 luni pentru sa depun plangere penala cand e vorba de art194 , art193 ? merci . (vezi toată discuția)
Hartuire radulescu_stefan radulescu_stefan buna ziua,am o problema cu un fost,, prieten\",a inventat o datorie care ba e mai mica ba mai mare,ia spus mamei lui ca-mi da mie bani,iar acum mama lui cit si ... (vezi toată discuția)