avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile proprietarului privind existenta unui stalp ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile proprietarului privind existenta unui stalp de electricitate pe teren

Buna ziua
In anul 2005 am cumparat o casa cu terenul aferent.In gradina casei se afla un stalp de inalta tensiune-17.000kw, care deserveste o gara.O parte din cabluri trec si ele pe deasupra proprietatii mele.Vreau sa incep procedurile pentru ca firma de electricitate sa mute stalpul, pentru ca am observat, in timp, ca imi afecteaza vegetatia din gradina.S-ar putea ca si asupra noastra sa aiba un impact nesanatos campul electromagnetic generat de cabluri.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Rezolvatorul , Consilier juridic 10:28, 9 Septembrie 2014
1. Reteaua electrica de inalta tensiune este conform legilor in vigoare proprietatea statului aflata in domeniul public. La data la care s-a construit reteaua, persoanele care posedau respectivele terenuri au fost despagubite.
2. Daca aveti intabulat in Cartea funciara terenul peste care trec cablurile si terenul pe care se afla stalpul, aveti ca solutie : a. sa inchiriati terenul catre proprietarul retelei; b. sa vindeti terenul catre proprietarul retelei; și c. sa solicitati instantei competente sa va fie lasat terenul in deplina proprietate ( lucru greu de obtinut) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune retea inalta tensiune radusava81 radusava81 Sunt proprietarul unui teren ,1000mp si intr-un colt al terenului se afla un stalp metalic (tip schela) pe care trec cabluri de inalta tensiune(110kv).Terenul ... (vezi toată discuția)
Problema stalp electricitate privat pe proprietate privata musatmihai1988 musatmihai1988 buna ziua , am dat intamplator de forumul dvs si mi se pare o idee excelenta . problema mea consta in urmatoarele tatal meu a achizitionat un teren dupa ... (vezi toată discuția)
Stalp de inalta tensiune pe proprietatea mea alexandraz alexandraz Buna ziua! Va rog sa ma ajutati! Pe proprietatea mea de la tara exista un stalp de inalta tensiune(ma refer la un stalp care transporta sute de mii de ... (vezi toată discuția)