avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... SCUTIRE TAXA JUDICIARA DE TIMBRU
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

SCUTIRE TAXA JUDICIARA DE TIMBRU

Buna seara,
Ar putea cineva sa imi spuna daca un cult religios este SCUTIT de plata taxei judiciare de timbru in ?
Am vazut ca, prin LEGEA 455/2006, cultele religioase sunt scutite de plata taxei judiciare de timbru, DAR numai pentru anumite categorii de litigii, in care NU mi se pare ca ma incadrez (speta mea vizeaza executarea unui contract de inchiriere a unei locuinte, iar legea se refera la uzucapiune, revendicare, actiuni in constatare...).
Ma gandesc ca poate exista vreo alta dispozitie speciala prin care un cult religios este scutit de plata taxei judiciare de timbru.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 14:16, 9 Septembrie 2014
ce inseamna executarea unui contract de inchiriere? vreti sa recuperati chiria, sa dati afara chiriasul? Taxa de timbru nu este mare in aceste cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 40 din 1999 ContSters54572 ContSters54572 În prezent, chiriaşul cumpărător căruia i s-a desfiinţat contractul în urma promovării de către fostul proprietar a unei acţiuni în revendicare, mai ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa recuperez banii de la un chirias? ionu roman ionu roman Buna ziua! Am un contract de inchiriere incheiat cu un chirias insa acesta nu mi-a mai platit ultimele luni de chirie. Imi recuperez banii prin cerere de ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru legea 10 doodo doodo buna ziua...a-si dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema legata de revendicarea unei case nationalizate pentru care s-a solicitat de catre instanta ... (vezi toată discuția)