avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incheiere ccm la nivel de unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incheiere ccm la nivel de unitate

Ce se intampla daca, dupa negocierea ccm cu sindicatele, reprezentate prin doua federatii, angajatorul retrage oferta finala pentru una dintre federatii, hotaraste sa semneze ccm cu cealalta federatie si sa-l inregitreze la ITM, niciuna dintre federatii nereprezentand jumatate plus unu membrii de sindicat ai societatii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 9 Septembrie 2014
Federatiile nu trebuie sa aiba jumatate plus unul din numarul membrii de sindicat ai societatii.

Art. 135. - Legea nr.62/2011:
(1) In unitatile in care nu exista sindicate reprezentative negocierea contractului colectiv de munca se face dupa cum urmeaza:
a) daca exista un sindicat constituit la nivel de unitate, afiliat la o federatie sindicala reprezentativa in sectorul de activitate din care face parte unitatea, negocierea se face de catre reprezentantii federatiei sindicale, la solicitarea si in baza mandatului sindicatului, impreuna cu reprezentantii alesi ai angajatilor;

b) daca exista un sindicat neafiliat la o federatie sindicala reprezentativa in sectorul de activitate din care face parte unitatea sau nu exista niciun sindicat, negocierea se face numai de catre reprezentantii angajatilor
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentativitate sindicat flatron flatron in societatea noastra expira contractul colectiv de munca pe unitate. avem 2 sindicate, aproximativ egale ca numar de membri, dar nici unul jumatate plus unu ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca LITERA LITERA Avem un de negociat un contract colectiv de munca la nivel de unitate fara sindicate reprezentative,dar cere s-au afiliat la o federatie sindicata la nivel de ... (vezi toată discuția)
Reprezentativitate dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara ! ne aflam in urmatoarea situatie : avem 50+1 membri de sindicat dar nu am reusit sa obtinem (la timp!) reprezentativitatea,juridic.angajatorul nu ... (vezi toată discuția)