avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Formulare actiune in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Formulare actiune in instanta

Am formulat o petitie adresata primarului. Acesta nu a raspuns in termen si am formulat o notificare catre acesta prin care faceam cunoscut faptul ca au fost incalcate prevederile legale cu privire la termenul de 30 de zile pentru formularea unui raspuns. De asemenea am precizat ca voi actiona in contencios administrativ in cazul in care nu voi primi raspunsul solicitat.
As vrea sa intreb care este limita daunelor materiale pe care pot sa le cer in cazul in care se va ajunge in instanta, deoarece nu doresc sa las acest lucru asa, avand in vedere faptul ca nu este pentru prima data cand intampin aceasta problema.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:23, 16 Septembrie 2014
nu exista o limita impusa de lege. Insa orice suma de bani ceruta va trebui dovedita, cu acte, martori, expertiza unde este cazul. Instanta va decide ce suma poate fi acordata in functie de actele concrete existente in cauza.
Nivelul daunelor materiale difera foarte mult in functie de natura interesului ocrotit, importanta actului, valoarea sociala, gradul de afectare al dvs.etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi sa raspuns la petitia formulata in termenul legal de 30 ... Roman85 Roman85 Nu mi sa raspuns la petitia formulata in termenul legal de 30 zile in baza a carui articol pot cere in instanta daune morale pentru ... (vezi toată discuția)
Cine plateste cheltuielile de judecata? Sever Simion Sever Simion Daca dau in judecata primaria si sectia de politie pentru ca nu au raspuns in termen legal la petitii si castig, vor plati cheltuieli de judecata? Cine le ... (vezi toată discuția)
Termenul legal de raspuns iurca nicolae iurca nicolae daca am depus o cerere inregistrata la primarie , in cat timp trebuie sa primesc raspuns ? (vezi toată discuția)