avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refuzul bancii de a se supune unei hotarîri ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refuzul bancii de a se supune unei hotarîri judecătoresti definitivă si irevocabilă de a împărți un credit restant luat din una din parti

În urma partajului, datoriile comune au fost împarțite în cote de 50%-50%. am trimis bancii de la care am imprumutat bani pe numele meu, acte de pe hotarirea de divort si dupa hotarirea de partaj definitiva si irevocabila, si banca refuza sa puna in aplicarea hotaritea de partaj, motivind ca eu am luat creditul pe numele meu si ca nu exista nici o baza legala sa o constringa pe fosta sotie sa-si plateasca cota ei , cum e stipulata in hotarirea de partaj, am si eu o mare rugaminte ce pot face in acest caz? am nevoie urgenta de raspuns, va multumesc.
#-
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:58, 13 Septembrie 2014
Cum e redactata hotararea in ce priveste creditul ? Ce scrie exact in hot referitor la obligatia ei ?
Sfatul meu este sa mergeti insotit de avocat la banca pentru a lamuri problema juridica.
Trebuie inteles ce zic ei exact sub aspect juridic.
Trebuie stiut ce atitudine au si daca vor proces.

Nefiind parte in proces si banca aveti o problema deosebit de serioasa in ceea ce priveste respectarea si executarea hotararii judecatoresti.
Adica fara sa se stie exact ce vor ei nu veti rezolva si avocatul poate sa le sugereze scenarii care sa nu le placa daca este convingator si sa cadeti la pace daca chiar se poate sa nu iasa banca in paguba evidenta prin intelegere amiabila.
Fara avocat nu cred ca va vor baga in seama dar vedeti ca daca avocatul nu stie cum sa isi faca intrarea veti ramane nebagat in seama cu avocat cu tot....
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
se specifica clar cit este datoria fata de banca, care se imparte in cota de 1pe 2, pentru fiecare. am trimis banci copii dupa hotarirea de divort si dupa hotaritea de partaj care este definitiva si irevocabila, in care se specifica clar cit ii revine fiecaruia in parte de platit din credit. Vorbind ipotetic sa spunem ca eu am contactat in timpul casatoriei un imprumut in valoare de 5000euro de la o banca pe numele meu, acum in hotarirea de partaj se specifica ca fiecare parte va plati o cota in valoare de 2500 euro fiecare. vreau sa stiu daca banca va tine cont de aceasta hotarire cu atit mai mult cu cit eu mi-am platit partea mea din datoria comuna?
Banca tine cont de contract.
Nu stiu cum aveti contractul cu banca,
Poate va intelegeti cu fostul sa va dea dvs banii (50%) din rata si dvs sa platita bancii intreaga rata intreaga.

Alte discuții în legătură

Partaj de bunuri comune , sunt in partaj cu fosta sotie si imi ... Dan Mihai Dan Mihai Partaj de bunuri comune , cu fosta sotie si imi datoreaza pensia minorului , dupa salarul minim pe economia germana ? cum recuperez aceasta suma de bani ? prin ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, banca, credit prima casa. 123soare 123soare In urma divortului am ramas cu un credit la banca pentru un apartament luat prin prima casa, creditul este luat impreuna cu fostul sotul. eu nu mai stau in ... (vezi toată discuția)
Este legala plata unor datorii personale din sulta datorata ? ContSters295438 ContSters295438 Cu deosebit respect , ma adresez dv. acelor oameni deosebiti care cu priceperea lor , fac lumina in intortocheata legislatie . Am fost parte intr-un ... (vezi toată discuția)