avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lncompetenta sau eroare judiciara? sentinta aplicata ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lncompetenta sau eroare judiciara? sentinta aplicata gresit? solutii, va rog !!

Un tanar de 21 de ani a fost condamnat in 2014 la o pedeapsa de 4 luni de probatiune pentru o fapta savarsita acum 4 ani cand era inca minor( pt o presupusa conducere fara permis si distrugere probata doar prin declaratia partii vatamate care se afla de cativa ani in conflict cu familia tanarului pentru o succesiune).
In momentul de fata tanarul lucreaza cu acte legale in Italia ,dar dupa prima prezentare la serviciul de probatiune din cadrul Tribunalului MM a aflat ca viata lui se v-a schimba total ,din cauza unei d-re psiholog ,care i-a cerut sa fie prezent de doua ori pe saptamana timp de 4 luni la sediul Tribunalului pt a semna o simpla hartie.
Deci tanarul ,care are interdictie de a se apropia de familia partii vatamate(matusa mamei sale si vecina) este obligat sa locuiasca langa acestia (unde foarte usor poate fi provocat),trebuie sa-si piarda locul de munca unde castiga aproximativ 1500 euro lunar ,trebuie in schimb sa plateasca chiria si cheltuielile locuintei inchiriate in Italia -700 euro.
Mai aberant este faptul ca tatal acestuia ,care lucreaza la o firma unde este des plecat din tara ,este obligat sa se prezinte si el la serviciul de probatiune pt a -l insotii pe baiatul sau.Deci v-a trebuii sa-si piarda si el serviciul.
Intrebari: - tanarul de 21 ani care a primit condamnarea mai trebuie insotit de parinti la serviciul de probatiune?(si mama sa lucreaza in Italia)
- sentinta este ramasa definitiva.se mai poate face ceva?

Va multumim pt ajutor !!!

Cum a aflat acesta de sentinta daca spune-ti ca acesta lucreaza in italia?
In rest ce sa mai zic in justitia din romania nimic nu ma mai mira.
Ce mi se pare aberant este ca si tatl acestuia sa se prezinte avand in vedere ca acesta este major.
Sper ca va poate da cineva un raspuns care sa va fie de folos.
Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2014
alina_25, utilizator
sentinta i-a fost comunicata la domiciliul din romania.a facut apel (prin intermediul unui avocat imputernicit)dar acesta a fost respins sentinta ramanand definitiva. cum ai spus si tu la noi in tara ne putem astepta la orice surprize din partea justitiei .n b.
Daca e major nu trebuie insotit de parinti.
Nu se poate schimba nimic, se executa asa cum a stabilit instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea tarii cu acordul instantei Costiadr Costiadr Buna ziua , am si eu o mica problema si as vrea niste sfaturi daca se poate. In urma cu 1 luna am primit o sentinta definitiva cu suspendare de 1 an si 4 ... (vezi toată discuția)
Condamnat cu suspendare Raul88 Raul88 Buna seara in urma cu 2 ani m-am urcat in masina neposedant permis de conducere si am acidentat pe trecerea de pietoni un adolscent de 15 ani..In prima ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata calin_alexandru calin_alexandru Buna ziua , am o intrebare si v-as fi recunoscator daca ma puteti lamuri. Locuiesc in Italia de cativa ani iar recent am observat ca mi-a expirat C.I ... (vezi toată discuția)