avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurent reclamant si recurent parat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurent reclamant si recurent parat

Buna ziua,
am o intrebare desi intuiesc raspunsul vreau sa ma asigur ca asa este.
Cand intalnim aceste denumiri intr-un proces: recurent reclamant si recurent parat inseamna ca au fost acceptate ambele recursuri?si banuiesc ca se judeca ambele la acelasi termen.
multumesc anticipat ptr raspuns,
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:11, 11 Septembrie 2014
Buna ziua,

recurent este pesoana care formuleaza recurs impotriva unei sentine judecatoresti, astfel in cazul in care reclamantul formuleaza recurs se va numi recurent reclamant, cealalta parte numindu-se intimat. Daca intimatul fomuleaza recurs se va numi recurent intimat.

Cu privire la "acceptare" , probabil ati vrut sa spuneti admisibilitatea celor doua recursuri, aceasta nu influenteaza denumirea partilor, asupra admisibilitatii celor doua recursuri se va pronunta instanta dupa ce va da cuvantul ambelor parti.
viomari a scris:
Cand intalnim aceste denumiri intr-un proces: recurent reclamant si recurent parat inseamna ca au fost acceptate ambele recursuri?si banuiesc ca se judeca ambele la acelasi termen.

Înseamnă că ambele părți au declarat recurs și da, ambele recursuri se vor judeca la aceleași termene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc o explicatie a termenilor FLAVIA VLAD FLAVIA VLAD am un proces cu o firma la care am lucrat de vreo 3 ani.. suntem 8 angajate date in judecata. ieri am primit o citatie in care sunt chemata in judecata , ... (vezi toată discuția)
Citatie roxanel_bitza roxanel_bitza am si eu o nedumerire deoarece nu ma pricem mai deloc la asa ceva.:(((poate sa am ajute cineva cu un sfat??? am primit o citatie in care scrie ca sunt ... (vezi toată discuția)
Citatie cercetasa cercetasa proces loviri si alte violente art.180C.p alin.2 art.181 alin 2 cp. eu am fost inculpat s a judecat pe fond am cerut recurs si in citatie imi scrie ... (vezi toată discuția)