avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionar public - incompatibilitate
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionar public - incompatibilitate

As vrea sa stiu daca e posibil ca un functionar public poate avea un CIM pe perioada determinata cu 84 ore lunar salarizat in cadrul unui proiect european la aceeasi institutie unde este incadrat pe perioada nedeterminata ca inspector.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 10 Septembrie 2014
Legea nr.161/2003 :
art.94
(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice alta funcţie publica decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publica.
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;

....
(2^2) Nu se află în situaţie de incompatibilitate, în sensul prevederilor alin. (2), funcţionarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finanţat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum şi din împrumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile, cu excepţia funcţionarilor publici care exercită atribuţii ca auditor sau atribuţii de control asupra activităţii derulate în cadrul acesteia şi a funcţionarilor publici care fac parte din echipa de proiect, dar pentru care activitatea desfăşurată în cadrul respectivei echipe generează o situaţie de conflict de interese cu funcţia publică pe care o ocupă.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functionar public. Mada27 Mada27 Buna ziua. Sunt functionar public la o primarie de comuna de aproape 3 ani.In noiembrie 2014, mi a fost deschis un CIM pe o perioada de 6 luni ca si ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate sau nu? mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 legea nr. 161/2003 \" ART. 94 (1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, ... (vezi toată discuția)
Nelamurire: incompatibil sau nu? Madamar1007 Madamar1007 Am o nelamurire in privinta regimului incompatibilitatilor in cazul unui functionar public (secretar comuna): un grup de initiativa constituit la nivelul unei ... (vezi toată discuția)