avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitate de a pastra dosarul unui fost salariat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitate de a pastra dosarul unui fost salariat?


Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati in depistarea legii prin care obliga angajatorul de a pastra dosarul de personal al fostilor salariati o perioada anume.
Cat sunt obligati angajatorii sa pastreze un dosar de personal? Dar cererile de concediu ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:52, 11 Septembrie 2014
Legea nr.16/1996 :
Art. 12
(1) Creatorii si detinatorii de documente sunt obligati sa pastreze documentele create sau detinute in conditii corespunzatoare, asigurandu-le impotriva distrugerii, degradarii, sustragerii ori comercializarii in alte conditii decat cele prevazute de lege.
....
Art. 13
(1) Persoanele juridice creatoare si detinatoare de documente depun spre pastrare permanenta la Arhivele Nationale si la serviciile judetene ale Arhivelor Nationale, dupa cum urmeaza:
a) documentele fotografice, precum si peliculele cinematografice, dupa 20 de ani de la crearea lor;
b) documentele scrise, cu exceptia actelor de stare civila si a documentelor tehnice, dupa 30 de ani de la crearea lor;
c) documentele tehnice, dupa 50 de ani de la crearea lor;
d) actele de stare civila, dupa 100 de ani de la intocmirea lor;
e) matricele sigilare confectionate din metal, avand inscrise toate insemnele legale si denumirea completa a unitatii, dupa scoaterea lor din uz.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp este obligat angajatorul sa pastreze contractul individual de munca? Bogdan Ionita Bogdan Ionita Buna ziua, Cat timp este obligat angajatorul sa pastreze in arhiva proprie contractul individual de munca dupa incetarea raporturilor de munca si unde este ... (vezi toată discuția)
Arhivare referitor la noile dispoziții privind arhivarea, există totuși ... Theodor Damian Theodor Damian referitor la noile dispoziții privind arhivarea, există totuși documente care ar trebui predate la Arhivele Naționale sau pot fi distruse toate în afara ... (vezi toată discuția)
Arhivarea documentelor contabile ciobanc ciobanc sunt administrator la 2 societati comerciale de 20 de ani nu am gasit o lege clara.. norme.. de arhivarea actelor contabile: stiu ca statele de plata se ... (vezi toată discuția)