avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua job-uri cu norma intreaga
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua job-uri cu norma intreaga

Salutare,
Am si eu o intrebare. Din anumite motive doresc sa imi gasesc si un al 2-lea job cu norma intreaga. Din cate am citit legislatia prevede doar un maxim de 48 ore/saptamana dar in rest e discutabil daca e pentru un singur contract de munca sau daca aste 48 ore sunt pentru ambele contracte ( locuri de munca ).
Pana la urma sunteti va rog amabili sa imi raspundeti si mie daca pot ( din punct de vedere legal ) sa am si un al 2-lea job?

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: andreialexbutuc , utilizator 17:17, 11 Septembrie 2014
1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. Asadar, legislatia muncii nu instituie o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial.

3. Durata de maxim 48 de ore pe saptamana se refera la un singur contract individual de munca. In alti termeni, salariatii cumularzi pot depasi durata maxima a timpului de munca.
Multumesc mult pentru raspunsul prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadru didactic universitar 2014vasile 2014vasile Poate un cadru didactic universitar ce este angajat cu norma intreaga la universitate sa ocupe un job cu norma intreaga intr-o institutie publica? Multumesc ... (vezi toată discuția)
8+4 ore max. lucratoare sau 8+2 ore max lucratoare utilizatorcosmin utilizatorcosmin Buna ziua. Problema este urmatoarea: daca lucrez ca si part time (4 h/zi) pot sa mai imi iau un job ca full time? eu stiu ca este voie 12 h/zi dar cineva ... (vezi toată discuția)
2 joburi in paralel M-A-N M-A-N As dori sa stiu daca o persoana cu un job de 8h/zi mai poate sa-si gaseasca un al doilea job, eventual tot cu norma intreaga? Pt. 2 joburi in paralel care ... (vezi toată discuția)